Oficialii FC Barcelona ştiau numele arbitrilor de la meciuri cu câteva luni înainte. Marca: Faptă sancţionabilă cu retrogradarea
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook FC Barcelona
Facebook FC Barcelona
Dosarul de corupţie în care este implicat clubul FC Barcelona continuă, iar ziarul spaniol Marca scoate la iveală mai multe nereguli petrecute la club. Concret, jurnaliştii spanioli spun că oficialii FC Barcelona aflau numele arbitrilor de la anumite meciuri cu câteva luni înainte, lucru care ar fi sancţionabil cu retrogradarea. 

"Sunt mesaje din care reiese că Barcelona s-a bazat pe Negreira și pe fiul său pentru a avea acces la informații privilegiate despre arbitri. Aceste probe susțin cazul procurorilor.

În 2017, FC Barcelona a aflat numele arbitrului de la finala Cupei Spaniei cu trei luni înainte. Numele lui Clos Gomez i-a fost transmis directorului sportiv de la Barcelona, Albert Soler, pe 27 februarie 2017. Pe 12 mai 2017, Federația a anunțat numele arbitrului din finala Cupei.

Este doar un exemplu. Procurorii au mai multe probe privind corespondența dintre fiul lui Negreira și Barcelona. Furnizarea de informații confidențiale despre corpul arbitrilor este o faptă sancționabilă inclusiv cu retrogradarea, potrivit regulamentului", notează Marca.

"FC Barcelona este acuzată de corupţie în sport"

“În dosarul deschis de procurori, FC Barcelona, ca entitate legală, este acuzată că i-a dat bani lui Enriquez Negreira pentru ca arbitrii să o favorizeze pe Barcelona, adică de corupție în sport. Celelalte acuzații vizează erori administrative și fals în documente comerciale.

După analizarea probelor, la care publicația a avut acces, și după consultarea mai multor juriști, procurorii nu dețin probe concludente în legătură cu eventuale plăți acordate pentru favorizarea Barcelonei de către arbitri.

Avocatul Felipe Izquierdo susține că Barcelona nu poate fi condamnată dacă vor fi prezentate dovezi circumstanțiale. Este necesară o mărturie sau un document, pentru ca această acuzație să reziste în instanță.

În schimb, există probe pentru acuzațiile care vizează erori administrative și fals în documente comerciale. Este evident că s-a plătit o sumă exorbitantă pentru anumite servicii care nu pot fi justificate. În plus, Barcelona n-a reușit să prezinte documentele cerute privind obiectul tranzacțiilor cu Enriquez Negreira.

În privința acuzației de fals în documente, au fost strânse mai multe facturi fiscale, care nu corespund cu furnizarea de servicii invocate de cele două firme, a Barcelonei și a lui Negreira. Prin urmare, scopul real al acelor acorduri reprezintă un “teren” foarte promițător pentru procurori”, notează Marca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel