Oficialii aeroportului din Londra, REACȚIE despre panoul în limba română și limba ROMANI
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto: Facebook
foto: Facebook
Un mesaj controversat a fost afișat la îmbarcări, pe Aeroportul Luton din Londra. Adresat fiind românilor, mesajul este scris în limba română și-n limba romani. 

”Toţi pasagerii, inclusiv copii, care călătoresc către România, trebuie să prezinte un test Covid negativ la sosire (fie RT-PCR sau antigen), testul trebuie efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de intrarea în România”, este mesajul scris, în limbile română şi romani, pe un panou din aeroportul Luton, aflat la 45 km de centrul Londrei. 

“La Aeroportul Luton suntem mândri să avem pasageri din toate mediile sociale şi de toate etniile şi nu tolerăm discriminarea de vreun fel.  Aceste panouri au fost montate ca urmare a faptului că au fost cazuri de pasageri români şi de etnie romă ce călătoreau fără toate documentele solicitate şi cărora nu li s-a permis să se îmbarce. Pentru a ne asigura că mesajul respectiv este vizibil în mod permanent, am decis ca mesajul să fie în ambele limbi pe acelaşi panou fix şi nu pe un panou cu imagini ce se schimbă. Ca urmare a feedback-ului pasagerilor, am cerut echipei noastre ce se ocupă de panourile de semnalizare de la aeroport să verifice textul pentru a vedea dacă informaţiile pot fi expuse într-un mod corect pentru toţi” a declarat purtătorul de cuvânt al aeroportului Luton din Londra, conform Adevărul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel