Oficial SUA: E doar o chestiune de timp până când Biden va vizita Ucraina
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Joe Biden
Joe Biden
„Este doar o chestiune de timp” până când președintele SUA, Joe Biden, va merge în vizită Ucraina, a spus președintele Comisiei de Informații a Camerei SUA, Adam Schiff, potrivit CNN.

Adam Schiff a spus că este „doar o chestiune de timp” până când președintele Joe Biden va vizita Ucraina.

„Trebuie să cred că o vizită prezidențială este luată în considerare, este doar o chestiune de cât de curând va fi fezabilă”, a spus Schiff pentru CNN.

Potrivit acestuia, Delegația Camerei a discutat despre prioritățile lui Volodimir Zelenski pentru următoarea fază a războiului, care este concentrată în estul țării.

 

Rezoluție prin care Biden ar putea fi autorizat să folosească armata SUA

 

Congresmanul Adam Kinzinger a anunţat introducerea unei rezoluţii comune care ar autoriza utilizarea forţelor armate ale SUA pentru a apăra integritatea teritorială a Ucrainei, dacă Vladimir Putin îşi intensifică atacurile.

Rezoluţia i-ar oferi preşedintelui Statelor Unite o autorizaţie să utilizeze forţele armate pentru a răspunde în cazul în care Federaţia Rusă ar folosi arme chimice, biologice sau nucleare împotriva Ucrainei. Rezoluţia ar urma să treacă prin Congres zilele viitoare.

Kinzinger a făcut anunţul la CBS. „După cel de-al Doilea Război Mondial, America şi-a exprimat clar poziţia - angajamentul faţă de libertate - care i-a pus pe autocraţi în defensivă şi a consolidat democraţiile din întreaga lume. În ultimul deceniu, am văzut cum această hotărâre s-a clătinat, iar tiranii, precum Vladimir Putin, au exploatat aceste vulnerabilităţi. Astăzi, America are ocazia de a-şi reafirma sprijinul faţă de oamenii care caută libertatea şi de a se opune cu fermitate autoritarismului. După ce am vorbit cu secretarul Blinken şi am auzit îngrijorările sale grave cu privire la utilizarea de către Putin a armelor chimice, sunt încrezător că SUA vor arăta comunităţii internaţionale că nu vom tolera violenţa fără sens. Personalul meu şi cu mine aşteptăm cu nerăbdare să continuăm discuţiile cu secretarul Blinken pentru a ne asigura că Rusia este trasă la răspundere pentru orice încălcare a dreptului internaţional. Ştim că milioane de ucraineni sunt strămutaţi, iar mii de oameni au fost ucişi. Ţintirea civililor, execuţiile în masă şi nenumăratele rapoarte de violuri comise de forţele ruseşti au rămas în mare parte nepedepsite. Trebuie să luăm măsuri pentru a pune capăt acestor atrocităţi. Cuvintele contează, dar şi acţiunile noastre contează. Introduc acest AUMF ca o linie roşie clară, astfel încât administraţia să poată lua măsuri adecvate în cazul în care Rusia ar folosi arme chimice, biologice şi/sau nucleare. Aşa cum a spus preşedintele Statelor Unite, Putin trebuie oprit. În consecinţă, comandantul suprem al celei mai mari armate din lume ar trebui să aibă autoritatea şi mijloacele necesare pentru a lua măsurile necesare pentru a face acest lucru”, a explicat parlamentarul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel