Data publicării:

Oficial de rang înalt al NATO: Războiul dintre Rusia și Ucraina se află într-o fază de relativ impas

Autor: Dana Mihai | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Războiul dintre Rusia și Ucraina se află în prezent într-o fază în care conflictul "nu se mișcă prea mult", a declarat un înalt oficial militar NATO, Rob Bauer.

"Nu ar trebui să ne așteptăm să se întâmple un miracol de ambele părți", a adăugat joi șeful Comitetului militar al NATO.

Zelenski condamnă supravegherea jurnaliștilor de investigație din Ucraina. ”Orice presiune asupra jurnaliștilor este inacceptabilă”

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy, a condamnat supravegherea jurnaliștilor de la Bihus.Info, un organ de presă care investighează în mod regulat corupția din Ucraina.

”Serviciul de Securitate a lansat o anchetă și va descoperi toate circumstanțele. Orice presiune asupra jurnaliștilor este inacceptabilă”, a declarat Zelenskyy într-o alocuțiune susținută miercuri. La începutul zilei de miercuri, Zelenskyy s-a întâlnit cu Vasyl Malyuk, șeful Serviciului de Securitate al Ucrainei, pentru a discuta despre această chestiune.

Mesajul lui Zelenskyy a venit la două zile după ce a fost postat online un videoclip în care se vede cum cameramani și alți câțiva membri ai echipei Bihus.Info comandă prin telefon diferite tipuri de droguri și apoi le consumă în timpul petrecerii de Anul Nou de la birou, la suburbia Kievului.

Denys Bihus, șeful Bihus.Info, a declarat că angajații filmați în timp ce se drogau au fost concediați pentru că au încălcat valorile companiei.

”Bineînțeles, ascultarea și supravegherea a fost ilegală. Acest lucru nu scuză ceea ce am văzut pe înregistrarea video, și anume utilizarea de substanțe ilegale de către mai mulți dintre colegii noștri”, a declarat Bihus într-o declarație video.

Jurnaliștii au fost supravegheați timp de aproximativ un an

Bihus a declarat că a aflat ulterior că echipa sa a fost supravegheată timp de aproximativ un an, se presupune că de către forțele de ordine ucrainene. Detaliile exacte despre supraveghere și autorii acesteia nu sunt cunoscute.

”Acest lucru nu pare a fi o răzbunare pentru unul, ci o încercare de a pune presiune asupra jurnaliștilor care dezvăluie sistematic corupția guvernului actual și a guvernelor anterioare. Dar nu înțeleg cum poate discredita munca noastră de dragul Ucrainei", a declarat Bihus. 

Videoclipul a fost publicat la o zi după ce bărbați neidentificați au încercat să intimideze un alt jurnalist, Iurii Nikolov, cunoscut pentru investigațiile privind corupția din domeniul apărării din Ucraina. Nikolov a afirmat că bărbați în uniformă militară au apărut lângă ușa sa țipând, numindu-l ”eschivat de la încorporare” și speriindu-i mama.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel