Șoferii pot recupera taxa auto fără să apeleze la instanță. Anunțul Guvernului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Poluare masini
Poluare masini
Persoanele care au achitat taxa specială pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisii poluante de la autovehicule pot cere restituirea taxei pe cale administrativă.

Noua soluție este posibilă după ce Guvernul a aprobat, miercuri, o ordonanță. Persoanele care au plătit taxele menționate pot cere restituirea taxei prin cerere adresată organului fiscal. Cererile se soluționează în termen de 45 de zile de la înregistrare și se comunică persoanei în cel mult 10 zile de la emitere. Împotriva deciziei organului fiscal se poate face și contestație în termen de 30 de zile de la comunicarea deciziei.

Contestația se soluționează în 45 de zile de la înregistrare. Doar dacă nici în acest termen solicitarea de restituire a taxei nu este soluționată, persoana poate ajunge la instanța judecătorească de contencios administrativ competentă în condițiile legii numărul 554/2004.

Șoferul va obține nu numai taxele plătite, dar și dobânzile, actualizate cu indicele prețurilor de consum publicat pe INS.

Procedura de efectuare a plății nu a fost încă stabilită, va fi stabilită prin ordinul ministrului Mediului. Restituirea sumelor se face către organul fiscal competent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel