Data publicării:

Odobescu - Billstrom, convorbire telefonică. Suedia își reconfirmă sprijinul pentru aderarea României la Schengen

Autor: Doinița Manic | Categorie: Politica
WhatsApp
Odobescu - Billstrom, convorbire telefonică. Suedia își reconfirmă sprijinul pentru aderarea României la Schengen / Foto: Agerpres
Odobescu - Billstrom, convorbire telefonică. Suedia își reconfirmă sprijinul pentru aderarea României la Schengen / Foto: Agerpres
Suedia și-a reconfirmat sprijinul pentru aderarea României la Schengen.

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, a avut, vineri, o convorbire telefonică cu omologul suedez, Tobias Billstrom, transmite Agerpres. În acest context, Tobias Billstrom a reconfirmat sprijinul ţării sale pentru aderarea României la Schengen, menţionând că Suedia va acţiona în calitate de "partener constructiv", transmite MAE.

România susține aderarea Suediei la NATO



Potrivit sursei citate, ministrul Luminiţa Odobescu a reiterat susţinerea fermă a României pentru aderarea Suediei la NATO, cât mai curând posibil, şi a exprimat speranţa unei decizii pozitive până la Summitul Aliat de la Vilnius din 11 şi 12 iulie.

Discuţiile celor doi miniştri au vizat şi războiul din Ucraina şi consecinţele sale "cu implicaţii multidimensionale". Ministrul Odobescu a mulţumit Preşedinţiei suedeze a Consiliului UE pentru eforturile sale în vederea menţinerii unităţii şi solidarităţii europene cu Ucraina.

Și situaţia din Republica Moldova a fost discutată



Cei doi oficiali au abordat şi situaţia din Republica Moldova, care se confruntă cu multiple provocări generate de războiul de agresiune al Federaţiei Ruse în Ucraina, şeful diplomaţiei române pledând pentru importanţa menţinerii unui sprijin consistent pentru Republica Moldova.

Ca atare, a mulţumit pentru susţinerea pe care autorităţile suedeze au acordat-o Chişinăului în eforturile de dezvoltare şi modernizare şi a exprimat interesul pentru continuarea coordonării bilaterale pe acest subiect.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel