Ochelarii inteligenți Meta, modul în care te transformi în spion. Pot să facă fotografii și să transmită în direct
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik @halayalex
FOTO: Freepik @halayalex
Noii ochelari Meta pot efectua apeluri, dar și să facă fotografii de calitate. Ce alte funcții mai au acești ochelari care te pot transforma cu ușurință într-un spion.

Ochelarii inteligenți care pot face fotografii și capta videoclipuri în mod discret există de ceva vreme. Noul model pe care Meta tocmai l-a anunțat se numește Ray-Ban Meta Smart Glasses, poate fi precomandat și va fi pus în vânzare pe 17 octombrie în SUA, cu un preț de pornire de 299 de dolari, scrie Agerpres, citând agenția EFE.

Astfel, ochelarii inteligenţi de la Meta (compania-mamă a Facebook, Instagram și WhatsApp) pot acum să efectueze apeluri, să redea muzică, să facă fotografii și să transmită videoclipuri live pe Instagram Stories de pe fața utilizatorilor, a anunțat miercuri Mark Zuckerberg, directorul general al companiei, potrivit sursei menționate.

Ochelarii au un sistem audio personal și pot reda muzică pe care doar purtătorul o poate auzi. De asemenea, au cinci microfoane, inclusiv unul pe podul nazal, astfel încât apelurile să se audă bine.

În cadrul conferinţei anuale Meta Connect, care a avut loc miercuri în campusul Menlo Park din Palo Alto, California, Zuckerberg a mai spus că utilizatorii vor putea să partajeze fotografiile pe care le fac folosind o comandă vocală și să aleagă unde sunt trimise (de exemplu, mesaje text, Messenger și WhatsApp).

Design clasic, senzație de incognito

Cât privește calitatea fotografiilor realizate cu noii ochelari, aceasta este pusă pe seama trecerii de la camerele de 5MP ale Ray-Ban Stories la camerele ultrawide de 12 megapixeli, scrie The Verge.

Sursa menționată susține că ”ochelarii în sine se simt ca și cum ai deveni un spion. Designul de aici este un aspect clasic Ray-Ban, dar dezavantajul clasicilor este că sunt de încredere - nu sunt interesanți”, mai mult, noii ochelari nu dau senzația că ați avea un gadget pe fașă, iar pe stradă nu întoarceți privirile, dând totuși senzația de incognito.

Citește și: Orice telefon poate fi spionat, avertizează un expert. "Toată lumea poate avea acces la ele"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel