Occidentul i-ar fi trimis lui Putin condițiile de capitulare în război. Reacții pozitive de la Kremlin. Ce li s-ar fi promis rușilor
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Occidentul i-ar fi trimis lui Putin condițiile de capitulare în război. Reacții pozitive de la Kremlin. Ce li s-ar fi promis rușilor / Foto: Kremlin.ru
Occidentul i-ar fi trimis lui Putin condițiile de capitulare în război. Reacții pozitive de la Kremlin. Ce li s-ar fi promis rușilor / Foto: Kremlin.ru
Occidentul i-ar fi transmis lui Putin condițiile de capitulare în război.

Occidentul i-ar fi transmis lui Putin condițiile de capitulare în război, în contextul în care trupele Moscovei au fost forțate să se retragă din  Herson, într-o nouă înfrângere umilitoare, a dezvăluit astăzi un expert rus în politică, scrie Daily Mail.

Profesorul Valery Solovey, care a activat anterior la prestigiosul Institut de Relații Internaționale din Moscova și care susține că are legături cu Kremlinul, a spus că predarea va face ca Rusia să renunțe la tot teritoriul din Ucraina, cu excepția Crimeei, care va deveni o zonă demilitarizată și statutul acesteia nu va mai fi discutat până în 2029. În schimb, Putin și prietenii săi ar scăpa de acuzațiile penale din cauza războiului și ar avea voie să rămână la putere, a susținut profesorul Solovey.

Reacții pozitive de la Kremlin

El a spus că propunerea a fost discutată între Kiev și aliații săi occidentali înainte de a fi prezentată cercului interior al lui Putin, care ar fi reacționat pozitiv la idee.

Rusia a cerut revenirea la masa de negocieri în ultimele zile, în timp ce au existat sugestii că Washingtonul se bazează pe Kiev să facă același lucru. Generalul Mark Milley, șeful Statului Major al SUA, a declarat săptămâna aceasta că o pauză de iarnă în lupte prezintă o "oportunitate" pentru discuții. Președintele Volodimir Zelenski a promis anterior că nu va negocia niciodată cu Rusia atâta timp cât Putin va rămâne la putere.

Cum au fost întâmpinați soldații ucraineni în Herson



Vestea a apărut pe măsură ce Ucraina a eliberat Hersonul după opt luni de ocupație rusă, trupele fiind întâmpinate ca niște eroi după ce ultimele forțe ale lui Putin au fugit. Localnicii care plângeau au cântat, au dansat, s-au îmbrățișat, au sărutat și au scandat sloganuri de victorie în timp ce soldații Kievului au sosit pentru a lua înapoi orașul, cu petreceri care au loc până în noapte.

Rusia a susținut că a finalizat retragerea peste râul Nipru fără să piardă vreun soldat, dar ucrainenii au descris o imagine a unei retrageri haotice, cu soldații care și-au abandonat uniformele sau care s-au înecat în timp ce încercau să scape.

Zelenski salută 'o zi istorică' după retragerea rusă din Herson

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat vineri 'o zi istorică' după recucerirea Hersonului, oraş important din sudul Ucrainei, de către trupele Kievului în urma retragerii forţelor ruse, relatează AFP.

'Ziua de astăzi este istorică!', a spus Zelenski în alocuţiunea sa zilnică publicată pe reţelele de socializare. 'Poporul nostru. Al nostru. Herson', a scris el anterior pe Telegram, însoţindu-şi mesajul scurt cu drapelul ucrainean albastru şi galben. Armata ucraineană a anunţat în cursul după-amiezii că a intrat în Herson.

În alocuţiunea sa, Zelenski a precizat că armata ucraineană 'este în prezent la periferia oraşului'. 'Dar unităţi speciale sunt deja în oraş', a adăugat el. Preşedintele ucrainean a salutat de asemenea curajul locuitorilor din Herson, care au trăit sub ocupaţia rusă de la mijlocul lunii martie. 'Ei nu au abandonat niciodată Ucraina', a spus Zelenski. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel