Bill Gates, aspirații mai înalte decât Elon Musk sau Jeff Bezos, aici, pe Pământ: ”Lucrăm la asta de 20 de ani”. Apel către ”oamenii bogați”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Bill Gates
Bill Gates
Bill Gates a spus ce obiectiv are pentru 2022. 

În timp ce unii dintre cei mai bogați oameni din lume se luptă pentru ceea ce numim astăzi cursa spațială și au planuri grandioase legate de cosmos, cofondatorul Microsoft, Bill Gates, a declarat într-un interviu pentru CNN că nu este interesat să între în cursa spațială alături de miliardari precum Elon Musk sau Jeff Bezos, ci are ”aspirații mai înalte” chiar aici, pe Pământ. El susține că problemele de bază îi consumă timpul acum.

”Cursa spațială, în mare parte, este o piață comercială. A avea conexiuni la Internet grozave în toată Africa este un lucru bun, folosirea sateliților pentru a vedea ce se întâmplă cu agricultura și cu schimbările climatice. Deci nu este doar o motivație filantropică. Sper că oamenii bogați vor găsi căi de a înapoia averea lor societății, cu un impact mare. E clar că au abilități. Ei nu pot, sau nu ar trebui, să țină totul pentru ei.”, a spus Bill Gates.

”Până când nu vom scăpa de malarie și de tuberculoză și de toate aceste boli care sunt atât de îngrozitoare în țările sărace, pe asta mă voi concentra.”, a mai spus miliardarul.

Eradicarea oncocercozei

Eforturile sale filantropice pare că au dat deja roade. Fundația Bill și Melinda Gates a ajutat la eradicarea oncocercozei, cunoscută în mod obișnuit sub numele de orbirea fluvială, în Niger, prima țară africană care a făcut acest lucru. Oncocercoza este o boală cauzată de infecția cu viermele parazitar Onchocerca volvulus. Simptomele includ mâncărimi severe, cucuie sub piele și orbire. Este a doua cea mai comună cauză de orbire datorită infecției, după trahoma. Peste 99% dintre persoanele infectate trăiesc în 31 de țări africane, conform Organizației Mondiale a Sănătății.

”Dacă Nigerul este prima țară care a eradicat complet orbirea fluvială, asta arată că putem face acest lucru pentru întreg continentul.”, a spus Bill Gates.

Obiectivul lui Bill Gates pentru 2022

Fondatorul Microsoft spune că dacă ar avea un singur obiectiv pentru 2022, acela ar fi eradicarea poliomielitei.

”Aceasta este o cauză importantă pentru mine. Deci, dacă Afganistanul poate rămâne stabil, se pare că în sfârșit vom reduce cazurile de poliomielită sălbatică la zero. Și lucrăm la asta de peste 20 de ani”, a mai spus miliardarul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel