Obiectele de patrimoniu din judeţul Tulcea, digitizate în cadrul proiectului E-cultura
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Institutul de Cercetări Eco-Muzeale 'Gavrilă Simion' (ICEM) Tulcea a început digitizarea obiectelor de patrimoniu pe care le deţine, acţiune inclusă în proiectul E-cultura derulat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale (MCIN). 

Managerul ICEM, Sorin Ailincăi, a declarat pentru AGERPRES că instituţia pe care o reprezintă va digitiza 41.000 de obiecte aflate în patrimoniul muzeelor din judeţ. 'Facem fotografii la obiectele selecţionate, specialiştii completează fişe cu date de identificare a pieselor, iar acestea vor fi înaintate MCIN pentru a realiza platforma informatică culturalia.ro propusă spre înfiinţare în cadrul proiectului', a menţionat Ailincăi. El a spus că platforma va fi un punct unic de acces la resursele culturale şi va avea o componentă deschisă publicului larg, precum şi una destinată profesioniştilor din diverse domenii. Activitatea de digitizare a celor 41.000 de obiecte din patrimoniul ICEM a început în urmă cu trei luni şi se va încheia anul viitor.

'Partea cea mai dificilă este lipsa timpului, pentru că suntem implicaţi în mai multe proiecte. Cred că vom reuşi însă să ducem la îndeplinire obiectivul', a afirmat managerul ICEM. În proiectul E-cultura sunt implicate 29 de instituţii din România, printre care 19 muzee, cinci biblioteci, Arhiva Naţională de Filme şi Institutul Naţional al Patrimoniului, bugetul total al acestuia fiind de 53.242.265,32 lei. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Competitivitate şi are ca obiectiv general îmbunătăţirea serviciilor publice oferite de MCIN prin digitizarea patrimoniului cultural mobil. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel