Obiecte zburătoare doborâte în SUA. Pentagonul nu exclude varianta ca acestea să fie extraterestre
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Lucas Pezeta, Pexels
Fotografie de la Lucas Pezeta, Pexels
Un nou obiect zburător a fost doborât de armata americană deasupra lacului Huron. Întrebaţi dacă există posibilitatea ca aceste obiecte să fie de origine extraterestră, reprezentanţii Pentagonului au refuzat să excludă această variantă. 

Noul "obiect" zburător detectat în apropierea lacului Huron, în nordul SUA, a fost doborât la ordinul preşedintelui Joe Biden şi nu a reprezentat nicio "ameninţare militară" pentru teritoriul american, a afirmat duminică un înalt oficial al administraţiei de la Washington, scrie AFP.

"Ca măsură de precauţie şi la recomandarea comandamentului militar, preşedintele Biden a ordonat ca obiectul neidentificat să fie doborât", a spus acest responsabil.

"Am evaluat că nu reprezenta nicio ameninţare militară pentru nimic la sol", a adăugat el.

Obiectul, al patrulea în puţin peste o săptămână, "a fost doborât de piloţii US Air Force şi de Garda Naţională", anunţase pe Twitter anterior reprezentanta democrată a statului Michigan Elissa Slotkin, în timp ce colegul ei Jack Bergman a vorbit despre 'un 'obiect (...) scos din funcţiune' deasupra lacului Huron, scrie Agerpres.

Pentagonul nu exclude ca obiectele zburătoare să fie extraterestre 

Generalul Glen VanHerck, din Forţele Aeriene SUA, a explicat că serviciile de informaţii iau în calcul toate scenariile, inclusiv cele conform cărora aceste obiecte zburătoare ar putea fi de origine extraterestră. 

Obiectul doborât duminică, spre exemplu, avea o formă octogonală şi avea şi "capabilităţi de supraveghere". De asemenea, conform generalului, nu se ştie cum zburau obiectele, deoarece sistemele de propulsie sunt ăncă necunoscute. 

"Le numim obiecte, şi nu baloane, pentru un motiv. Cred, de altfel, că este prima dată când SUA sau NORAD a luat măsuri împotriva unui obiect zburător din spaţiul aerian american", a adăugat el, conform Daily Mail

VanHerck explică şi că, spre deosebire de balonul spion din China, ultimele trei obiecte aveau mărimi şi viteze similare atunci când au fost doborâte. Autorităţile americane cred că vor mai urma şi alte astfel de acţiuni în zinele viitoare. 

"Având în vedere traiectoria sa, putem concluziona că acest obiect a zburat foarte aproape de baze ale ministerului Apărării. Nu credem că era o ameninţare militară pentru ceva de la sol, dar reprezenta o ameninţare pentru zbor şi era o ameninţare şi din cauza abilităţilor de supraveghere. Echipele noastre vor lucra acum pentru a recupera obiectul doborât, astfel încât să aflăm mai multe despre el", a transmis un purtător de cuvânt. 

În ultimele opt zile, autorităţile americane au doborât patru obiecte zburătoare neidentificate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel