Data publicării:

Obiecte de artă şi personale, oferite de artişti la licitaţia caritabilă "Dăruind vei dobândi"

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp
Festivalul Naţional de Teatru şi Artmark organizează, sâmbătă, licitaţia caritabilă "Dăruind vei dobândi", ediţia a VI-a, cu diferite obiecte de artă, obiecte persoane sau artefacte mărturii ale activităţii teatrale oferite de artişti.

"Licitaţia caritabilă, desfăşurată sub genericul 'Dăruind vei dobândi', va scoate la lumină - pentru al şaselea an consecutiv în FNT - zeci de lucruri personale donate de actori, sau de familiile şi prietenii acestora. Sunt obiecte-martor, încărcate de emoţie umană şi artistică: schiţe celebre de decor şi costume din spectacole memorabile, lucrări de pictură semnate de artişti consacraţi, lucrări de grafică sau fotografie, bijuterii, precum şi alte artefacte aparţinând unor momente de graţie petrecute pe scena românească de-a lungul timpului. Amatorii de artă care se vor afla la sediul Artmark din Palatul Cesianu-Racoviţă în penultima zi de Festival se vor pune, prin achiziţiile lor, în slujba celor ce-au oferit în viaţa petrecută pe scenă sau din culise, emoţia. E un mod simplu în care puteţi contribui la readucerea zâmbetului pe faţa unor artişti, scoţându-i din uitarea şi nevoile în care au fost împinşi de meandrele vieţii", se arată într-un comunicat UNITER transmis AGERPRES.

Sumele strânse din vânzarea obiectelor vor fi donate programului caritabil iniţiat de UNITER - Campania Naţională "Artiştii pentru artişti".

Printre donatori se numără Horaţiu Mălăele, Cristian Pepino, Nina Brumuşilă, Liliana Cenean, Andrei Ciubotaru, Florin Ciubotaru, Iulia Cândea Daradici, Teodora Dinulescu, Remus Alexandru Gabor, Sorin Ilfoveanu, Rareş Kereches, Clara Labancz, Lucian Liciu, Lia Manţoc, Ruxandra Onofrei, Anca Pâslaru, Anca Răduţă, Daniel Răduţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel