Obezitatea infantilă | O nouă „epidemie”. Psihologul Renata Iancu și consilierul nutriționist Anca Cooney Soare, la Părinți Prezenți / VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Loredana Iriciuc
WhatsApp
Obezitatea infantilă | O nouă „epidemie”. Psihologul Renata Iancu și consilierul nutriționist Anca Cooney Soare, la Părinți Prezenți / FOTO: DC News
Obezitatea infantilă | O nouă „epidemie”. Psihologul Renata Iancu și consilierul nutriționist Anca Cooney Soare, la Părinți Prezenți / FOTO: DC News
În cadrul emisiunii Părinți Prezenți, realizată de redactorul-șef Părinți și Pitici, Loredana Iriciuc, de duminică, 21 iulie, începând cu ora 15:00, pe canalele de Youtube și paginile de Facebook Părinți și Pitici, DC News și DC News TV, vom vorbi despre obezitatea infantilă. Alături de psihologul Renata Iancu și de consilierul nutriționist Anca Cooney Soare vom discuta cauzele, efectele și soluțiile acestei probleme din ce în ce mai frecvente.

Obezitatea infantilă este una dintre cele mai grave probleme de sănătate din secolul XXI, care afectează din ce în ce mai mulți copii din întreaga lume.

Estimări recente ale Organizației Mondiale a Sănătății arată că, până în 2035, 2 din 5 copii români vor fi supraponderali sau chiar obezi. Aceasta este o predicție alarmantă, având în vedere că deja, conform Institutului Național de Statistică, în anul 2020, în categoria de vârstă 7-9 ani, 3 din 10 copii sufereau de supraponderalitate sau obezitate.

Din păcate, tendințele nu sunt deloc încurajatoare. Anul acesta, datele OMS arată că 40% dintre copiii români au probleme cu greutatea, plasând România în topul țărilor europene cu cele mai mari probleme de obezitate infantilă.

Aceasta nu este doar o problemă de estetică sau de acceptare socială, ci are implicații grave asupra sănătății pe termen lung a copiilor noștri. Obezitatea infantilă este asociată cu o serie de afecțiuni medicale, cum ar fi diabetul de tip 2, hipertensiunea arterială și bolile cardiovasculare, dar și cu probleme emoționale și psihologice, cum ar fi stima de sine scăzută și depresia.

În cadrul emisiunii de duminică, vom vedea în detaliu cauzele acestei epidemii de obezitate infantilă. Vom discuta despre factorii genetici, influența mediului familial, alimentația nesănătoasă, lipsa activității fizice și impactul mass-media și al publicității asupra obiceiurilor alimentare ale copiilor.

Vom discuta cu psihologul Renata Iancu despre impactul psihologic al obezității asupra copiilor și despre cum putem sprijini micuții care se confruntă cu această problemă. De asemenea, consilierul nutriționist Anca Cooney Soare ne va oferi sfaturi valoroase privind alimentația echilibrată și stilul de viață sănătos, esențiale pentru prevenirea și tratarea obezității.

                                                             

Youtube video image

În cadrul acestei ediții vom aborda următoarele subiecte: 

Ce înseamnă obezitatea infantilă?

Semnele obezității la copii

Cauzele obezității la copii

Riscurile obezității infantile

Greșelile făcute de părinți

Farfuria ideală pentru un copil

Diagnosticarea obezității infantile

Prevenirea obezității la copii

Recomandările specialiștilor

Vă invităm să nu ratați emisiunea Părinți Prezenți de duminică, 21 iulie, începând cu ora 15:00! Emisiunea fi transmisă pe canalele de YouTube și pe paginile de Facebook Părinți și Pitici, DC News și DC News TV!

---------------------------------------------------------------------------------

Pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente și relevante informații despre o creștere conștientă a copilului, vă invităm să vă abonați la notificările site-ului nostru, www.parintisipitici.ro, și să ne urmăriți pe canalele noastre de social media.

Dacă apreciați emisiunea noastră Părinți Prezenți, vă rugăm să o distribuiți mai departe și să o împărtășiți cu prietenii și familia voastră.

Vă mulțumim pentru implicare și pentru că sunteți alături de noi în călătoria spre o creștere conștientă și armonioasă a copiilor.

YouTube: https://www.youtube.com/@parintisipitici                           

YouTube: https://www.youtube.com/@dcnewsromania                            

Google News: https://news.google.com/publications/CAAqBwgKMN2viwswlO3qAg?hl=ro&gl=RO&ceid=RO%3Aro                               

Suntem prezenți și pe rețelele de socializare:

Facebook: https://www.facebook.com/parintisipitici                          

Facebook: https://www.facebook.com/dcnews.ro                                               

Facebook: https://www.facebook.com/dcnewstv                                

Instagram: https://www.instagram.com/parintisipiticiro                                                  

TikTok: https://www.tiktok.com/@parintisipitici.ro                         

Threads: https://www.threads.net/@parintisipiticiro                     

Canal WhatsApp: https://whatsapp.com/channel/0029Va8DkdgADTONrCn9kA34            

Grup Facebook: https://www.facebook.com/groups/1823716091455954           

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel