Oana Zamfir: Cazul Djokovic nu e despre Djokovic
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 11 ian 2022, 09:50
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Oana Zamfir a comentat scandalul în care a fost implicat jucătorul de tenis Novak Djokovic.

Novak Djokovic, după ce a reușit să câștige procesul cu autoritățile australiene, s-a adresat fanilor pe Twitter: „În ciuda a tot ceea ce s-a întâmplat, vreau să rămân și să încerc să concurez. Rămân concentrat pe asta. Am zburat aici pentru a juca la unul dintre cele mai importante evenimente pe care le avem, în fața unor fani extraordinari. Deocamdată, nu pot spune mai mult decât că le mulțumesc că au fost alături de mine și m-au încurajat să rămân puternic!”

Întrebată la Antena 3 despre acest caz, Oana Zamfir a făcut mai multe precizări. „Cazul Djokovic nu este despre Djokovic și nu trebuie să fim influențați de simpatia sau antipatia pe care o purtăm acestui as al tenisului. Performanța lui nu are nicio legătură cu ceea ce se întâmplă astăzi, pentru că în mod clar Federația Australiană l-a vrut acolo și a vrut să obțină această excepție pentru el. Mie personal nu-mi este simpatic Djokovic. Îi acord circumstanțe atenuante, îi recunosc toate meritele. Nu sunt eu critic de tenis în momentul acesta, dar caracterul lui a lăsat mult de dorit în privința pandemiei. (...) A avut foarte multe gesturi excentrice”, a spus Oana Zamfir.

„În Australia, nevaccinatul Djokovic nu a sărit granița, nu a intrat cu forța. El a fost invitat să participe la turneu, iar în însoțirea acestei invitații a venit cu excepția acordată de statul australian prin Guvernul Regional. Care este prima reacție a premierului Guvernului Federal? A zis domnul premier că face anchetă să vadă cum a obținut Djokovic această excepție? Să vadă dacă actele lui sunt false sau dacă i-a mituit pe oficialii australieni? Nu! Premierul australian a zis că e treaba Guvernului Regional, deci nu a avut nimic de anchetat, de comentat, e treaba celor de la Melbourne. Ce s-a întâmplat după, dovada că toate chestiunea este absolut politică? Premierul care se confruntă în 2 luni de zile cu alegeri și-a dat seama că este în conflict cu cetățeniei australieni, ținuți infinit în carantină în perioada asta, și că excepția făcută starului Djokovic poate să îi cauzeze în alegeri.

(...) Instanța s-a pronunțat nu numai pe procedură, s-a pronunțat pe fond, iar declarația judecătorului este una absolut lămuritoare în momentul în care se întreabă: ce ar mai fi trebuit să facă acest cetățean sârb care venea acolo să muncească. (...) Este o chestiune politică și e o chestiune care trebuie să ne intereseze pe toţi", a spus Oana Zamfir la emisiunea „Sinteza zilei” de la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?