Oana Stănciulescu, mesaj copleșitor. Un mare semn de întrebare
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Oana Stănciulescu
Oana Stănciulescu
Oana Stănciulescu, în a doua zi de Crăciun, a vorbit despre românii care pleacă în străinătate nu doar pentru câteva luni, ci pentru ani întregi, iar câteodată... pentru totdeauna.

"În momentul în care românii au început să plece la muncă în străinătate, după 89, analiștii au decretat că este cel mai mare câștig al României – sutele de mii de români plecați se vor întoarce și vor schimba România pentru că vor dori să implementeze ce au văzut – reguli democratice, un mod de a funcționa eficient. La început însă și-au trimis banii acasă – miliarde de euro – și-au ridicat case făloase...", a scris jurnalista pe blogul său.

[citeste si]

"Unii dintre ei s-au întors în timpul crizei europene și au încercat să demareze afaceri mici, dar s-au izbit de birocrație și șpăgi. Și-au dat seama repede că nu s-a schimbat nimic în acest răstimp și s-au întors pe șantierele și fermele din Italia, Spania, Germania sau prin casele pensionarilor europeni. Mai apoi, mulți dintre ei și-au luat și copiii, care au crescut, și-au făcut familii, și au, la rândul lor copii, mulți s-au născut acolo, mulți nu mai știu românește, pentru mulți țara natală nu mai înseamnă mare lucru, mulți nici nu mai vor să audă de România", a mai notat Oana Stănciulescu.

"În total vreo 4 milioane de români, potrivit lui Dacian Cioloș, care avansa această cifră în 2014. Dintre aceștia, maxim 4% se mai întorc în țară. Oare i-am pierdut definitiv? Greu de spus. Cel puțin cât vremea lipitorilor, ticăloșilor și a hoților nu va apune. Cel puțin cât vom plăti birul lună de lună fără să mișcăm în front. Cel puțin cât nu vom înțelege că puterea stă în noi, oricât de patetic ar suna. Oamenii au puterea! O lecție pentru 2016!", a adăugat jurnalista. Întreaga postare o găsiți AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel