Oana Pellea: Mi-e rușine de nepăsarea, neștiința, lipsa noastră de cultură și educație!
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 15 iun 2021, 12:19
WhatsApp
Oana Pellea
Oana Pellea
Pe 15 iunie „a plecat dintre noi Domnul Mihai Eminescu... mai interesează pe cineva?”, transmite actrița Oana Pellea. 

„15 Iunie... a plecat dintre noi Domnul Mihai Eminescu... mai interesează pe cineva? Îi mai aprinde cineva o lumânare barem în gând? Din păcate...foarte puțini...dureros de puțini...”, a scris Oana Pellea, marți, pe contul de Facebook. 

Într-un alt mesaj, publicat tot pe Facebook, a scris: „Chiar sunt curioasă câte “LIKE uri” și SHARE-uri primește vestea că: MIHAI EMINESCU S-A “VEȘNICIT” într-un 15 Iunie. Ce fotografie să pun? Flori, câini, pisici, mușchi, porno, scandal? Șoc și Groază? Ce fotografie să pun ca să atragă un like sau un share pentru ca lumea să se gândească O SECUNDĂ la geniul literar și uman ce a onorat ROMÂNIA cu existența lui. Nu pun nicio fotografie și MI-E RUȘINE DE NEPĂSAREA, NEȘTIINȚA, lipsa noastră de cultură și educație!”

132 de ani de la moartea poetului Mihai Eminescu

Memorialul Ipoteşti - Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu va marca marţi, 15 iunie, 132 de ani de la moartea poetului Mihai Eminescu printr-o serie de acţiuni culturale desfăşurate la Ipoteşti.

Manifestările au început cu un Te Deum oficiat la bisericuţa familiei Eminovici din incinta Memorialului Ipoteşti, urmat de depuneri de flori la bustul lui Eminescu din curtea instituţiei.

În continuare, în Amfiteatrul "Laurenţiu Ulici", profesorul Mircea A. Diaconu va propune o lectură din Perpessicius.

De asemenea, Memorialul Ipoteşti va acorda, tot marţi, Premiul pentru promovarea operei eminesciene. Acest premiu va fi atribuit în baza deciziei unui juriu naţional, din care au făcut parte Iulian Costache (Universitatea din Bucureşti), Mircea A. Diaconu (Memorialul Ipoteşti) şi Andrei Terian (Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu). Laudatio pentru laureat va fi prezentat de preşedintele juriului, Iulian Costache. După decernarea premiului, va urma un moment eminescian, cu actorul Ion Caramitru.

Totodată, Memorialul Ipoteşti va vernisa o expoziţie de carte din parohia Călineştii-lui-Cuparencu şi expoziţia de pictură "Decupaje. Pasărea cu două anotimpuri" semnată de Ioan Burlacu.

Începând cu ora 17.00, la Biblioteca Judeţeană "Mihai Eminescu" va avea loc ediţia din iunie a întâlnirilor "Poeţi în dialog", moderată de Lucia Ţurcanu. Invitaţii acestei ediţii sunt poeţii Daniel Corbu (Iaşi) şi Ion Munteanu (Craiova). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?