Data actualizării:
Data publicării:

Oana Lasconi, exemplu etalon de copil interior rănit / Cum te vindeci prin dușurile reci pe care ți le dă viața

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Fiica Elenei Lasconi a regretat modul în care a reacționat după ce a aflat că mama sa a votat la Referendumul pentru Familie.

Oana Lasconi a regretat, astăzi, modul în care a ales să o acuze, sâmbătă, pe mama sa, atunci când a aflat că aceasta a votat „Da“ la Referendumul pentru Familie. De la o atitudine de „dezgust“ față de cea care i-a dat viață, Oana a spus azi că regretă exprimarea avută „sub impulsul emoțiilor“.

Problema comportamentală a Oanei nu este una izolată, ci este una ce afectează majoritatea tinerilor din România, pe de o parte din cauza faptului că vorbim de generații născute după 1990, când incertitudinile vremii și schimbarea bruscă de sistem și paradigmă au dus la crearea unor medii familiale în care părinții erau extrem de protectivi cu copiii, iar pe de altă parte din cauza faptului că unele familii s-au destrămat, fie din cauza divorțurilor (n.r. cum este și cazul familiei Lasconi), fie din cauza faptului că unul sau ambii părinți au plecat la muncă în străinătate, iar copiii au fost expuși unor șocuri emoționale profunde.

Urmare acestor probleme generate de perioada de tranzit în care s-a aflat România și de hiper-protectivitatea părinților, majoritatea copiilor au crescut în medii ce i-au ținut departe de adevăratele provocări ale vieții și nu au fost lăsați, în special în copilărie, să greșească. Din cauza acestui fapt, acum, la 31 de ani, Oana Lasconi a ținut să precizeze că situația a cărei protagonistă a fost „este o lecție destul de dură pentru mine, dar o lecție pe care vă jur ca am învățat-o“.

Din punct de vedere psihologic, în primul clip al Oanei reacționează, de fapt, copilul interior, care nu a fost iubit când avea nevoie și care, în prezent, alege să se răzbune pe cel care ar fi trebuit să-i acorde iubirea necesară atunci când trebuia, în speță Elena Lasconi. După dușul rece primit din partea societății, adevărata Oana Lasconi a regretat modul în care s-a exprimat și a conștientizat și recunoscut, involuntar, că a avut o atitudine de copil într-o societate ce funcționează altfel, după alte legi.

Chiar dacă Oana Lasconi a ales, momentan, să regrete doar modul în care s-a exprimat, faptul că și-a asumat acest lucru este un prim pas de vindecare a copilului său interior, care s-a dovedit a fi rănit de șocurile emoționale prin care a trecut în ultimii 31 de ani. Oana Lasconi a reușit, după lecția primită din partea societății, să renunțe la o piesă din imensul puzzle al mândriei pe care copilul interior l-a țesut în jurul personalității sale. Cu timpul, poate viața îi va arăta și ce înseamnă, de fapt, anti-capitalismul și Oana va ajunge să fie nu doar o persoană adultă, ci și una matură. Cine știe?!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel