Urmărește emisiunea live
Oana Ioniță, despre secretele unei balerine: “Nu pot menține un program constant!”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Dana Popa
WhatsApp
Oana Ioniță, cunoscuta bebelușă blondă a “C â rcotașilor” are un business care o ține în fiecare zi conectată. 

Lucrează cu mulți copii la școala ei de dans, “Dance Planet”, este și mămica unui băiețel și a unei fetițe talentate, care îi călcă pe urme și reușește să îmbine cu succes job-ul cu viața de familie. Are acasă un real ajutor, atât pe mama ei, cât și pe soțul său, tenorul Florin Butnaru, care se ocupă cu succes de educația celor doi copii. Despre secretele și sacrificiile unei balerine de succes, dar și despre familie, într-un interviu cu Oana Ioniță, pentru DC News!

(oar_w460)

- Care sunt secretele unei balerine? Cum se menține ea în formă și câte sacrificii trebuie să facă?

Secretul condiției fizice impecabile al unei balerine ține de programul intensiv de studiu. Încă de la vârsta de 4 și cel târziu 9 ani când o balerină începe programul de pregătire, exercițiile susținute obligă corpul la rigoare, astfel o balerină are un corp perfect suplu. De aceea chiar și la 30-50 de ani sunt oameni care vor să practice balet pentru postură și antrenament în locul programelor de la sala de fitness.

- Cum arată acum meniul tău, ai un program alimentar strict? 

Acum, după doi copii, și activitatea birocratică foarte intensă din păcate nu pot să-mi mențin un program alimentar constant. Sincer, nici înainte nu puteam, dar dansam mai mult și balanța se reechilibra.

- De la ce reguli nu se abate niciodată o dansatoare profesionistă?

Dacă vorbim de dans acolo e mai multă libertate, dacă vorbim de baletul clasic totul ține de aspect și de pregătire. Nu îți permiți să ieși pe scenă ca un mic elefant și nici să “cazi din poante”. Antrenamentul trebuie să fie zilnic și un regim de viață echilibrat.

(oar_w460)

(oar_w460)

- Ai ajuns acolo unde ți-ai propus. Câți ani de muncă și antrenamente ai în spate?

După ce am reușit să obțin certificatul de atestare Cid-Unesco pentru școala mea, Dance Planet, și pentru mine, îmi doresc o atestare națională a școlilor private de dans. În țară ne lovim de multă birocrație.

Reușitele pe plan profesional ale balerinei și dansatoarei Oana Ioniță au fost încununate de 18 ani de studiu clasic și 10 ani de studiu al diferitelor stiluri de dans: sportiv, street dance, contemporan, jazz, folcloric etc. În urma realizărilor pe plan național și internațional am fost contactată de consiliul Unesco pentru a deveni membră. În momentul de față lucrăm la deschiderea unei filiale în București pentru a dezvolta sistemul de învățământ și de a dezvolta o structură în lumea dansului și la noi în România.

- Te-ai gândit vreodată să renunți după vreo accidentare mai gravă sau când ai dat de greu?

Niciodată, în perioadă aceea îmi doream doar să mă întorc mai repede în sală sau pe scenă. Nu puteam să concep viață mea fară mișcare!

- Știu că muncești aproape non stop și nu prea ai timp de vacanță! Ce program ai cu copiii tăi vara asta?

Ca în fiecare an, 5 zile la mare sunt obligatorii în familie, mi-aș dori ca anul viitor să plănuim 5 zile la Disneyland. Eu și Florin, soțul meu, vom pleca într-un City Break la Londra, să vedem câteva musical-uri, ca acum doi ani. Este printre puținele lucruri pe care mai avem timp să le facem pentru că la noi activitatea este continuă.

(oar_w460)

(oar_w460)

- Cum reușești să te împaci cu succes între job și copii?

Mă ajută foarte mult mama mea și soțul meu, Florin. Altfel nu aș fi reușit să mă implic atât de mult în tot ce înseamnă proiectul Dance Planet. 

Citiți mâine a doua parte a interviului cu Oana Ioniță, pentru DC News!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel