Oana Hăineală, monopol pe CSM. Șefa Consiliului e acuzată de sabotarea judecătorilor
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
csm_presedinte_si_vicepresedinte dece
csm_presedinte_si_vicepresedinte dece

Proaspăt aleasa șefă a Consiliului Superior al Magistraturii, Oana Schmidt Hăineală, este acuzată că a interzis secretariatului general să publice pe site-ul instituției un comunicat de presă adoptat prin hotărâre în ședința Secției pentru judecători din șapte ianuarie, potrivit luju.ro. În replică, șapte judecători au decis să publice hotărârea Secției pe membricsm.ro.

Oana Hăineală este acuzată că nu vrea să publice pe site-ul CSM un comunicat al Secției de judecători. Ca urmare a cenzurii instaurate, șapte judecători - Mircea Aron, Horațiu Dumbravă, Monalisa Neagoe, Adrian Toni Neacșu, Alexandru Șerban, Adrian Bordea și Marius Badea Tudose), au decis să publice marți după-amiază pe site-ul membricsm.ro hotărârea Secției și comunicatul.

Judecătorii nemulțumiți arată în comunicat cum o parte din media a fost intoxicată de susținătorii Oanei Hăineală, cu privire la votarea propunerii de revocare a deciziei de plen prin care a fost aleasă noua șefă, dar și cu privire la informația falsă difuzată pe canale de televiziune considerate portocalii, care au susținut în mod fals, că Monalisa Neagoe și Toni Neacșu i-ar fi acordat votul Oanei Hăineală la alegerile pentru președinția Consiliului.

Totodată, cei doi candidați la funcția de vicepreședinte al CSM, Alina Ghica și Cristi Vasilică Dănileț, nu sunt acceptați de Judecători, care au informat Curțile de Apel din țară despre procedurile de revocare pornite împotriva celor doi.

Comunicatul Secției pentru judecători semnat de cei șapte menționați, în cele ce urmează:

Sectia de judecatori a CSM, in sedinta extraordinara convocata in data de 7.01.2013, cu unanimitate de voturi a hotarat sesizarea biroului de informare publica si relatii cu mass media, cu publicarea urmatorului comunicat:

Publicarea in mass media, in data de 4 ianuarie si respectiv 5 ianuarie 2013 (postul de televiziune B1, Evenimentul Zilei si Romania Libera) a numelor judecatorilor, membrii alesi ai CSM, care au exprimat votul in alegerile din 4.01.2013, impotriva candidaturii d-lui judecator Mircea Aron, apare cel putin surprinzatoare in conditiile in care in mod transparent cei 7 judecatori (Mircea Aron, Horatiu Dumbrava, Monalisa Neagoe, Adrian Toni Neacsu, Alexandru Serban, Adrian Bordea si Marius Badea Tudose) au renuntat la beneficiul votului secret.

Judecatorii ale caror nume au fost vehiculate in presa isi exprima regretul ca informatiile difuzate privind votul nu au fost reale.

In acelasi timp este respinsa orice tentativa de asociere a optiunii de vot a membrilor CSM, cu diferite influente straine de cele dictate de constiinta profesionala.”

Semneaza:

Mircea Aron

Horatiu Dumbrava

Monalisa Neagoe

Adrian Toni Neacsu

Alexandru Serban

Adrian Bordea

Marius Badea Tudose

Informare catre toate curtile de apel din tara asupra masurilor luate de Sectia de judecatori a CSM in 7.01.2013

Diferit de comunicatul de presa de mai sus, cei sapte judecatori din CSM au inaintat catre curtile de apel ordinea de zi solutionata a sedintei extraordinare a Sectiei pentru judecatori din 7 ianuarie 2013, prin care s-au decis urmatoarele:

1 – emiterea unui comunicat de presa avand in vedere informatiile aparute in mass media cu privire la situatia generata de modul de desfasurare a procedurii de votare privind alegerea presedintelui CSM din data de 4 ianuarie 2013.

2 – amanarea procedurii de alegere a vicepresedintelui CSM avand in vedere urmatoarele motive:

-absenta a doi membri ai Sectiei pentru judecatori (Alexandru Serban si Nicolae Horatius Dumbrava, aflati in concediu de odihna);

-neagrearea de catre majoritatea membrilor Sectiei pentru judecatori a membrilor care si-au depus candidatura pentru functia de vicepresedinte al CSM; (n. Red. - este vorba de judecatorii Alina Ghica si Cristi Danilet)

-anunturile privind convocarea la anumite instante a adunarilor generale pentru declansarea procedurii de revocare a unor membrii ai CSM; (n. Red. - din informatiile noastre este vorba de judecatorii Alina Ghica si Cristi Danilet)

3 – emiterea unei adrese catre instantele judecatoresti prin care acestea sa fie informate cu privire la faptul ca la anumite instante au fost convocate adunarile generale in vederea declansarii procedurii de revocare a unor membri ai CSM – judecatori"

Documentele emise de către Secția de Judecători au fost publicate de Lumea Justiției și pot fi citite AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel