Oana Florea, intervenție la Europol împotriva abuzului online asupra copiilor
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Oana Florea, deputat PSD, a intervenit la cea de-a noua reuniune a Grupului mixt de control parlamentar asupra Europol (JPSG), pe tema abuzului online asupra copiilor, și a adresat întrebări scrise conducerii Europol, privind criza migranților afgani.

În perioada 25-26 octombrie 2021, doamna deputat Oana Florea (PSD), membră a Delegaţiei Parlamentului României la Grupul mixt de control parlamentar asupra Europol (JPSG), a participat, on line, la cea de-a noua reuniune a Grupului.

Printre temele înscrise pe agenda de discuţii se numără proiectul Programării multianuale a Europol pentru perioada 2022-2024; criminalitatea cibernetică în UE, cu accent pe abuzul on line asupra copiilor; criminalitatea financiară şi corupţia; adoptarea unor amendamente la Regulamentul de procedură al JPSG.

Infractorii folosesc infrastructura furnizorilor privați de servicii online

În cadrul intervenţiei sale din sesiunea privind abuzul on line asupra copiilor, Oana Florea a salutat atât evoluţiile legislative în materie la nivelul Uniunii Europene, cât şi eforturile autorităţilor din statele membre pentru prevenirea şi combaterea acestui tip de infracţiuni.În continuare, deputatul român a subliniat că, având în vedere faptul că infractorii utilizează infrastructura furnizorilor privaţi, ar fi necesare atât un cadru legislativ adaptat care să permită cooperarea eficientă a autorităţilor cu aceştia din urmă, cât şi dezvoltarea unor soluţii tehnice care să permită o largă identificare a materialelor care conţin abuzuri asupra copiilor, împreună cu responsabilitatea juridică a operatorilor privaţi în detectarea şi raportarea către autorităţile publice a acestui tip de materiale.

Deputatul Oana Florea a adresat, în marja aceleiaşi reuniuni şi în acord cu Regulamentul JPSG, o întrebare în scris conducerii Europol, referitoare la criza emigranţilor afgani, la care a primit un răspuns conform căruia Agenţia este pregătită să facă faţă provocărilor şi că a dispus măsuri atât în mediul online, cât şi prin detaşarea de ofiţeri şi echipamente pentru efectuarea controalelor de securitate.

Amendamente la regulamentul JPSG

De asemenea, în cadrul reuniunii JPSG au fost adoptate unele amendamente la Regulamentul JPSG privind reprezentarea Grupului în cadrul Consiliului de administraţie al Europol şi, respectiv, stabilirea condiţiilor pentru depunerea de amendamente la Regulamentul de procedură.

Deputatul român Oana Florea a făcut parte din Grupul de lucru mandatat de JPSG cu modificarea Regulamentului, în urma propunerilor căruia au fost identificate soluţiile agreate. Acesta şi-a desfăşurat activitatea în perioada decembrie 2020 - octombrie 2021.

Următoarea reuniune a JPSG va avea loc în luna februarie, în marja dimensiunii parlamentare a preşedinţiei franceze a Consiliului Uniunii Europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel