Urmărește emisiunea live
Oana Bulai: Nimeni din Guvern, din Ministerul Sănătăţii nu a vorbit despre tratamentul cu anticorpi monoclonali
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Oana Bulai, deputat PSD de Vrancea, se întreabă cine a decis să nu se folosească tratamentul cu anticorpi monoclonali în condițiile în care profesorul Streinu Cercel a propus încă de anul ca acest tratament să fie utilizaţi în tratarea bolnavilor de Covid-19.    

Profesorul Streinu Cercel  "spunea că metoda pentru stoparea pandemiei COVID în România ar fi folosirea pe scară largă a tratamentului cu anticorpi monoclonali. Era vorba de exact acelaşi tip de tratament care i-a fost administrat preşedintelui american de la acea vreme, Donald Trump.

Din noiembrie 2020 şi până azi a trecut aproape un an. În tot acest timp nimeni din Guvern, din Ministerul Sănătăţii nu a vorbit despre acest tratament! Abia acum, după un an de zile, Guvernul condus de Florin Cîţu a realizat că acest tratament este eficient, iar România duce lipsă de aceşti anticorpi şi că trebuie să bată la porţi străine pentru a ni se oferi. Ne-a dat Italia 5.200 de doze, iar Germania aproximativ 12.000, din cum rezultă din datele publice.

În acelaşi timp, de aproape o lună de zile, vedem cum sistemul de sănătate nu mai face faţă numărului mare de îmbolnăviri din cauza lipsei pregătirii acestuia de către Guvern şi Ministerul Sănătăţii. Paturile de la ATI nu fac faţă numărului mare de infectări cu Covid-19, nu avem suficiente concentratoare de oxigen sau ventilatoare. Acelaşi Guvern Cîţu a solicitat, din nou, sprijin statelor europene pentru concentratoare şi ventilatoare. Însă, ce să vezi, aflăm din mass-media că, în realitate, în depozitele UNIFARM există 390 de ventilatoare şi 27 de milioane de măşti şi alte materiale sanitare în valoare de 650 de milioane de lei achiziţionate de statul român, din banii românilor.

Vezi și: RECORD coronavirus 19 octombrie 2021. Val de morți nevaccinați: România, morga Europei

Faptul că tratamente existau pentru ca pacienţii Covid-19 să nu piardă lupta cu boala, iar în depozitele statului român există ventilatoare atât de necesare în secţiile ATI Covid-19, denotă o atitudine criminală din partea celor care au gestionat această problemă.

De ce în România nu a fost folosit la scară largă tratamentul cu anticorpi monoclonali şi de ce ţara noastră nu a făcut demersurile pentru a produce aceşti anticorpi în România? Cine a decis ca acest tratament să nu fie folosit?

De ce de aproape un an ventilatoarele şi echipamentele achiziţionate de statul român zac nefolosite în depozitele UNIFARM? Cine a decis ca ele să nu fie folosite?

Premierul Cîţu a anunţat că cei de la ANMDM trebuie să urgenteze lucrurile în privinţa autorizării de medicamente. În acest moment, Terapia Cluj a solicitat autorizaţie pentru producerea de Favipiravir în România. Care este stadiul acestei autorizaţii şi dacă mai sunt alte situaţii de acest fel?

Doctorii din România sunt disperaţi. Deja prescriu reţete cu Arbidol, medicament care nu se găseşte în România, iar fiecare se descurcă aşa cum poate. Domnul Cîţu a spus că nu avem nevoie de Arbidol în România.

Avem nevoie sau nu de Arbidol în România?", precizează deputatul PSD de Vrancea într-o declarație de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel