Oana Bulai, mesaj la comemorarea Zilei Naționale a Holocaustului împotriva romilor
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
La comemorarea Zilei Naționale a Holocaustului împotriva romilor, deputatul PSD, Oana Bulai, spune că istoria nu a fost una ușoară pentru comunitatea romă, iar cetățenii acestei  etnii trebuie să beneficieze de aceleași beneficii ca toți ceilalți locuitorii ai țării.

"2 august marchează un moment tragic din istoria omenirii. Azi este Ziua Națională de comemorare a Holocaustului împotriva romilor – Samudaripen. În noaptea de 2 spre 3 august 1944, aproximativ 3.000 de romi, copii, femei și bărbați, din lagărul Auschwitz-Birkenau au căzut victime ale regimului nazist.

Istoria nu a fost una ușoară pentru comunitatea romă. Nimeni nu poate să ignore realitatea istorică a persecuțiilor împotriva romilor. Istoria și faptele petrecute trebuie să ne deschidă ochii pentru a nu mai trece în viitor prin asemenea orori.

Este foarte important să învățăm din această lecție tragică din trecutul recent al Europei și să luptăm cu toate forțele împotriva rasismului și discriminării, care sunt, din păcate, în continuare probleme ale societății noastre și riscuri la adresa democrației.

Romii sunt o parte a acestei națiuni, iar cetățenii de etnie romă trebuie să beneficieze de aceleași beneficii ca toți ceilalți locuitorii ai țării. Problemele romilor trebuie să fie abordate în mod direct, deoarece, la fel ca toți ceilalți cetățeni ai României, dar și ai Europei, au aceleași drepturi.

Ceea ce trebuie să facem este să ne asigurăm că toate planurile, strategiile și programele despre care se tot vorbește cu privire la comunitatea romă sunt puse în practică și produc rezultate în teren pentru binele comunității rome.

Mă bucur că membrii comunității rome au în Parlament un reprezentant determinat și implicat, Catalin Zamfir Manea, care se luptă neobosit pentru interesele lor" a scris pe Facebook Oana Bulai, deputat PSD de Neamț.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel