Oana Bulai, despre angajamentul asumat de către PSD în momentul intrării la guvernare
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Oana Bulai: Conflictul din Ucraina nu a anulat și problemele cu care România se confruntă
Oana Bulai: Conflictul din Ucraina nu a anulat și problemele cu care România se confruntă
Angajamentul pe care PSD si l-a asumat în momentul intrării la guvernare a fost acela de a sprijini companiile româneşti şi produsele autohtone, precizează Oana Bulai, deputatul PSD de Neamț.

Fiecare judeţ are un potenţial uriaş în ceea ce priveşte partea de producţie. Acest angajament iată că devine real. Ministrul PSD de Finanţe a anunţat cel mai consistent program de sprijin pentru mediul de afaceri din ţara noastră în plină perioadă dificilă pentru economia românească.

Vor fi alocaţi în total peste 17 miliarde de lei pentru antreprenorii şi companiile româneşti. De aceşti bani vor putea beneficia firmele din judeţul Neamţ, dar şi din alte judeţe ale ţării, care au nevoie de sprijin pentru a trece cu bine peste această perioadă grea, dar şi pentru a-şi dezvolta capacitatea.

Proiectul elaborat de Ministerul Finanţelor prevede finanţarea unor programe de garantare în domenii prioritare pentru economia românească, prin care se propune aprobarea a patru programe de garantare:

- Programul IMM Prod – prin care susţinem industrializarea economiei,

- Programul Rural Invest – prin care finanţăm afacerile din mediul rural,

- Programul Garant Construct - destinat sectorului construcţiilor şi

- Programul Innovation - conceput pentru a încuraja proiectele inovative bazate pe noile tehnologii.

Vezi si: Oana Bulai: PSD, măsuri ferme pentru descurajarea creșterii facturilor la energie și gaze naturale

Aceste programe vor fi implementate sub formă de scheme de ajutor de stat în baza cărora se vor acorda garanţii şi granturi, care vor acoperi o parte din costurile de finanţare a creditelor contractate de beneficiari. Obiectivul lor este deblocarea accesului la finanţare pentru firmele care se confruntă cu un deficit de lichidităţi necesar realizării proiectelor de investiţii şi asigurării continuităţii activităţii, în contextul pandemic actual.

Doar investind masiv în companiile locale putem spera că vom putea aduce bunăstare naţională. Producătorii din judeţul Neamţ au nevoie de speranţă şi încredere că lucrurile vor merge în direcţia bună. Aceste programe le oferă siguranţa că Guvernul din care PSD face parte îi va sprijini.Vom susţine producătorii locali, fiindcă acesta este drumul corect pe care vrem şi trebuie să aşezăm economia ţării!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel