Oana Bulai, deputat PSD: Sărăcirea românilor, noua politică de stat a guvernării de dreapta!
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Deputatul PSD, Oana Bulai, a arătat, în cadrul unei declarații politice, faptul că ultima săptămână a scos în evidență adevăratele intenții ale actualei guvernări față de români. 

Potrivit parlamentarului social-democrat, „economia duduie doar în mințile celor de la putere”, în vreme ce, în România reală, puterea de cumpărare a românilor a scăzut în mod constant. 

„În vreme ce veniturile românilor rămân la același nivel, prețurile cresc în mod alarmant. Prețul la energia electrică ar putea să crească cu 16%, la gaze naturale cu 25%. Aceste majorări se adaugă celor celor din luna aprilie la combustibilii, care s-au scumpit cu 8,66%, dar și la mai multe bunuri și produse. (...) Economia duduie doar în mințile celor de la putere! În România reală, cea în care trăim noi, cu toții, puterea de cumpărare a românilor a scăzut de la începutul anului cu aproximativ 150 de lei. Cei mai afectați sunt românii cu venituri mici, cei care au o presiune și mai mare în ceea ce privește asigurarea necesarului de hrană”, a spus deputatul PSD de Neamț.

Reformele de la pensii, criticate

Parlamentarul social-democrat a criticat intenția Guvernului Cîțu de a nu mai majora pensiile românilor, de a desființa pensionarea anticipată, dar și majorarea vârstei de pensionare, precum și vechimea în muncă necesară pensionării. 

„După ce anul trecut nu au majorat cu 40% pensiile românilor, acum nu doar că nu se țin de cuvânt cu calendarul creșterilor din legea pensiilor, dar ne spun că ne vom pensiona și mai târziu”, a spus deputatul social-democrat. 

Oana Bulai a subliniat că „politica economică a statului trebuie îndreptată către români, nu către alte interese”. 

Potrivit deputatul PSD, „sărăcirea populației pare că e azi noua politică de stat, iar în vreme ce unii se emoționează de la cifrele economice pe care tot ei le publică, românii nu au bani pentru cele necesare”.

Marian Petrache, alarmă cu privire la pensii 

”D-le Chirieac, când generația din 67 (n.r. decrețeii) va ieși la pensie, aveți convingerea că țara va putea plăti pensia acelor oameni?”, a întrebat Marian Petrache, liderul PNL Ilfov, la DC NEWS TV. ”Am convingerea că nu”, a răspuns Bogdan Chirieac. 

”Ce se va întâmpla dacă România nu face investiții și nu va crește calitatea vieții? Vor tot pleca români și vor fi din ce în ce mai puțini cei din piața muncii și din ce în ce mai mulți cei care vor ieși la pensie. Haideți să fim responsabili și să facem scenarii pe date concrete, pe cifre. Știți că un singur județ are natalitate pozitivă? Ilfovul, pentru că se mută multe familii tinere. Un singur județ, domnule!” a explicat Marian Petrache, care a explicat că-n ciuda acestei situații, Ilfovul este în pericolul de a nu se dezvolta, pentru că nu mai există forță de muncă. El a punctat că-n București și-n Cluj, ”vin studenții și nu mai pleacă”, fiind o forță de muncă calificată și tânără. 

VEZI  Modificare PENSII. Petrache: ”Dacă nu se fac reforme, NU MAI PUTEM, nu mai merge”. Cea mai puternică ÎNTREBARE 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel