Data publicării:

”Oamenii fac și o confuzie între recesiune și criză. Nu înseamnă că murim de foame pe străzi”. Investitorul Valentin Nedelcu spune că ”putem răsufla ușurați”

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Economie
WhatsApp
pexels
pexels

Perspectivele lui 2024 sunt pozitive, însă oricând pot apărea surprize.

Valentin Nedelcu (științabanilor.ro), investitor, consultant și trainer financiar, afirmă, în podcastul trainerului de educație financiară Adrian Asoltanie, ”Viața și banii”, că vede 2024 ”ușor pozitiv, nu-l văd să fie negativ, nu mi se pare că prețurile sunt mari, nu mi se pare că este rău contextul macro-economic, ba chiar este unul decent, cu dobânzi în scădere”. El a continuat: ”Pe de altă parte, taxele au crescut, avem suprataxare pe bănci, avem suprataxare pe energie, deci statul bagă mâna destul de tare în profitul acestor companii, nu văd să aibă suflu să repete figura din 2023”, concluzionând că este un an decent. 

”Acum putem răsufla ușurați că nu am avut recesiune, dar în 2022 - 2023, discuțiile erau: o să avem o recesiune severă sau o recesiune micuță. Până la urmă n-am avut niciun fel de recesiune, poate doar o recesiune tehnică în anumite țări. Am scăpat de tot de recesiune, acum inflația pare că se duce spre cote normale, dar lucrurile arată foarte bine, teoretic, adică inflația tot scade, dobânzile vor scădea. Chiar dacă lucrurile arată bine, poți să te trezești că vine recesiunea când nu te așteptai. Poate o să avem o recesiune la sfârșitul anului, după alegeri, după alegerile prezidențiale din SUA, sau în 2025” a mai spus Valentin Nedelcu. 

Adrian Asoltanie a remarcat că termenul de recesiune e folosit atât de des încât a ajuns o metaforă eminesciană: ”Era pe când nu s-a zărit, azi o vedem și nu e”. 

”Da, și oamenii fac și o confuzie între recesiune și criză. O recesiune poate fi una normală care nu înseamnă că murim de foame pe străzi, și șomaj, și se închid zeci de mii de firme. Se închid firmele care sunt mai șubrede, lucru care se întâmplă și astăzi. Și noi avem firme care intră în insolvență, ne uităm și la BVB, Vivre a intrat...” a mai spus Valentin Nedelcu. 

Citește și: 

EXCLUSIV  Care este strategia de dezvoltare a Bursei de Valori București. Adrian Tănase (BVB): Avem parteneri foarte puternici / video

Adrian Tănase, directorul general al BVB, a vorbit despre strategia de dezvoltare a Bursei de Valori București în perioada următoare.

Invitat la DC News, la emisiunea DC Educația Financiară, Adrian Tănase, directorul general al Bursei de Valori București, a vorbit despre proiectele Bursei de Valori București pentru atragerea atât a noilor investitori, cât și a unor noi companii.

„Care este poziția în care se află poziția în care se află Bursa de Valori București, la nivel regional și european, și care este strategia de dezvoltare pentru perioada următoare?“, a întrebat jurnalistul Mihai Ciobanu, redactor-șef DC Business.

„Pe de o parte vrem să atragem din ce în ce mai mulți investitori, iar în acest sens încercăm să facem un hub pentru investitori la bursă, care se numește BVB Research Hub, unde există rapoarte de analiză și tot felul de informații care ar putea fi utile. Acesta este demersul central prin care noi încercăm să aducem din ce în ce mai mulți investitori la bursă. Citește mai mult aici

EXCLUSIV  Cât aveai în cont dacă investeai 100 de lei lunar la Bursă, timp de 25 de ani. Adrian Tănase (BVB): Nu este science fiction

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel