Data publicării:

Omletă cu de toate, făcută în pungă. Rețeta inedită

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Omleta cu de toate, făcută în pungă, este un preparat foarte simplu. Iată rețeta...

Ingrediente

4 ouă
50 g șuncă sau bacon
100 g brânză rasă
2 fire ceapă verde
1/2 ardei gras
sare
piper
pungi zip lock

Cum se prepară

Spargeți ouăle într-un bol încăpător, puneți sare și piper și bateți-le bine, cu ajutorul unei furculițe. Puneți o oală cu apă la fiert. Tocați mărunt ceapa verde și ardeiul, tăiați șunca cubulețe și dați pe răzătoare brânza sau cașcavalu, scrie temananc.ro. Puneți toate ingredientele peste ouă și amestecați energic, până se omogenizează.

Împărțiți compoziția în 2, 3 sau 4 pungi, în funcție de cât de mare vreți să fie porția de omletă. Închideți punga și, când apa din vas fierbe, puneți pungile în oală. Lăsați să fiarbă 10-15 minute sau până când oul s-a coagulat complet și omleta este fermă.

Serviți omleta caldă, cu pâine prăjită, legume proaspete sau în orice altă combinație vă place. 

BONUS: Ouă cu brânză la cuptor. Rețeta fantastică de mic dejun

Ingrediente

1 ou
1 felie feta, cca 50 gr (de capra sau vaca)
1 roșie (sau 5 roșii cherry)
1 fir ceapă verde
putin oregano uscat
sare, piper, boia
puțin ulei de masline

Cum se prepară

Un bol mic, termorezistent, se unge cu puţin ulei de măsline. Se tapetează fundul formei cu felii de roşii peste care presărăm o priză de oregano. Deasupra aşezăm feta tăiată felii şi presărăm iar puţin oregano şi picurăm puţin ulei. Presărăm ceapă verde tocată fin. Spargem oul deasupra şi îl condimentăm cu puţină sare, boia (dulce sau iute) şi piper. Dăm bolul la cuptor la 220C pentru 20 minute, până albuşul e făcut, iar gălbenuşul e crocant deasupra, dar moale în interior. Servim imediat cu pâine prăjită.

Image by mrsiraphol on Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel