Data publicării:

Oamenii, ca farurile de la maşină. Cum ar trebui să fie, de fapt, politicienii

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Titi Aur, fost campion naţional la raliuri şi expert în conducere defensivă spune că România ar avea nevoie de o viziune pentru a limita numărul deceselor de pe şosele, şi face o comparaţie între oameni şi farurile de la maşină.

"Eu compar politicienii şi omul în general cu luminile de la maşină. O maşină care are doar poziţia aprinsă spune doar 'sunt şi eu aici'. Atât. Nu ai voie să te deplasezi doar cu poziţia aprinsă. Oamenii care stau aşa sunt cei care nu fac niciodată nimic. 

Când aprinzi faza scurtă, înseamnă că începi să vezi un pic mai în faţă, să mişti lucrurile. Când aprinzi faza lungă, eşti un om care ai deja viziune, îţi mai creezi ceva, urmăreşti să evoluezi, la locul de muncă, în societate. 

Politicianul, liderul, din punctul meu de vedere, ar trebui să aibă proiectoare ca la TIR-uri, să vadă peste, să vadă mai departe. Şi să nu urmărească doar scopul imediat, ci să ia nişte măsuri cu viziune, să facă lucruri încât peste timp să se întâmple lucruri bune pentru societatea. Că de asta vrei să ajungi în vârful piramidei, să conduci. 

Dar când mie politicianul îmi spune 'voi număraţi morţii, noi numărăm voturi', practic îmi spune că vrea acum să convingă poporul că e bun. Mărindu-le pensii, dându-le ajutoare sociale, ca să îi voteze cât mai mulţi. Nu îi interesează dacă va fi bine peste 10 ani, pentru că ei acum vor să îşi păstreze fotoliile. Asta nu e viziune de lider", a declarat Titi Aur pentru DC NEWS. 

Amintim că sâmbătă, 19 august, un groaznic accident de circulaţie a avut loc în staţiunea 2 Mai. Un tânăr de 19 ani, care conducea o maşină fiind sub influenţa mai multor substanţe interzise, a intrat direct într-un grup de tineri de pe marginea drumului, ucigând doi dintre ei. Titi Aur spune că o măsură care poate fi impusă în astfel de situaţie este anularea permisului de conducere pentru şoferii vinovaţi.

CITEŞTE ŞI - Accident mortal la 2 Mai. Titi Aur propune anularea permisului celor care conduc sub influenţa drogurilor. "Fenomenul nu poate fi oprit. Dar ar fi mult mai puţini"

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel