Oameni vs. roboți și pierderea locurilor de muncă. Pronosticul lui Hartmann / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Fotografie de la Pavel Danilyuk: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/tehnologie-fic-iune-dans-utilaje-8294624/
Fotografie de la Pavel Danilyuk: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/tehnologie-fic-iune-dans-utilaje-8294624/
Odată cu apariția inteligenței artificiale, oamenii se tem că, în curând, își vor pierde locurile de muncă.

Despre acest subiect au vorbit Val Vâlcu și H.D.Hartmann în cadrul emisiunii „Geostrategica” de pe DC News și DC News TV.

Cel mai probabil, prin 2040, vom avea colegi... „roboți”. Așa pare că arată viitorul. Sau poate și mai devreme la ce repede evoluează lucrurile.

„Un robot distruge 140 locuri de muncă. Este o cifră care mă înspăimântă. Un singur robot poate face acest lucru. Pe mine mă îngrozesc aceste cifre și mă fac să mă întreb din ce vor trăi oamenii”, a zis H.D.Hartmann. Și acesta este doar începutul.

„Tehnologia este superbă, uluitoare, perfectă. Dar ce facem cu oamenii? Pentru că, la un moment dat, nici statul nu va putea să plătească populația... să stea. Robotul poate munci 24 din 24 ore. Nu are nevoie de mâncare, nu are nevoie să meargă la toaletă”, a mai zis H.D.Hartmann.

„Păi și care este scopul? Pentru cine produc acei roboți? Pentru ei înșiși? Cui vând?”, a zis Val Vâlcu.

„Nouă”, a replicat H.D.Hartmann.

„Păi noi nu vom mai avea joburi”, a spus jurnalistul.

„Se va intra într-o ecuație cumplită. Nivelul de trai va scădea dramatic. Dacă ai ajutor de șomaj nu trăiești bine. Nu ajută cu nimic venitul minim obligatoriu”, a mai zis H.D.Hartmann.

„Dilema va fi: dai oameni afară și te folosești de roboți pentru a fi mai eficienți? Dar oamenii pe care îi dai afară nu vor avea cu ce să mai cumpere bunurile produse mai eficient de roboți”, a adăugat Val Vâlcu.

Vedeți mai multe aici:

VEZI ȘI: Robotul Dora, specialistul în recrutare: Ia CV-uri, ține interviuri preliminare și vine cu rapoarte și recomandări / video - https://www.dcnews.ro/robotul-dora-specialistul-in-recrutare-ia-cv-uri-tine-interviuri-preliminare-si-vine-cu-rapoarte-si-recomandari-video_907498.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel