Oameni din jurul lumii plătesc rezervări Airbnb în Ucraina
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels
Mai multe gazde Airbnb din Ucraina au primit rezervări de peste tot din lume pentru proprietățile lor, în semn de solidaritate cu situația din țară

Gazdele Airbnb din Ucraina sunt inundate de rezervări de la oameni din întreaga lume care nu au de gând să viziteze țara prea curând. Inițiativa face parte dintr-o campanie creativă de pe rețelele sociale pentru a canaliza bani către ucrainenii asediați care au nevoie de asistență financiară, în urma bombardamentelor ruse care le întrerup serviciile.

Ideea a luat amploare la începutul lunii. Pe 2 și 3 martie, turiști din întreaga lume au rezervat peste 61.000 de nopți în Ucraina, potrivit unui purtător de cuvânt al Airbnb. Mai mult de jumătate din aceste nopți au fost rezervate de americani, a spus purtătorul de cuvânt, citat de CNN

Bani trimiși prin Airbnb

„Azi au venit peste 10 rezervări. Acest lucru a fost surprinzător, este foarte îmbucurător în acest moment”, a declarat Bondarenko, o gazdă în vârstă de 36 de ani. „Le-am spus multora dintre rudele și prietenii mei că plănuiesc să folosesc acești bani pentru a-i ajuta pe oamenii noștri care au nevoie de ei în acest moment”.

Oamenii lasă mesaje de sprijin gazdelor lor ucrainene

Apelul pentru turiști a început online, unde susținătorii au îndemnat oamenii să rezerve camere cât mai aproape de data de check-in pentru a se asigura că gazdele primesc rapid taxele aferente. De obicei, Airbnb emite o plată la aproximativ 24 de ore după ce un oaspete se înregistrează.

De asemenea, organizatorii campaniei îndeamnă oamenii să se asigure că închirierile sunt operate de persoane fizice și nu de companii.

Un lector universitar în literatură de la New School și-a rezervat un sejur de două nopți la un apartament din Old Kyiv, un cartier fermecător, istoric, cunoscut pentru bisericile ortodoxe și sculpturile ciudate de animale. Fotografiile de pe lista Airbnb arată podele din lemn imaculate, o canapea gri și un luminator înclinat. Apartamentul cu două dormitoare este aproape complet rezervat pentru următoarele câteva luni.

Mesaje între turiști și gazde pe platforma Airbnb

În rezervarea lui, Daniel a inclus un mesaj pentru gazdă:

„Sper că tu și minunatul tău apartament sunteți în siguranță și că acest război oribil s-a terminat și Ucraina este în siguranță”, scrie acesta. "Voi veni să te văd într-o zi, te rog să te bazezi pe asta. Dumnezeu să te binecuvânteze și Dumnezeu să fie cu tine, orașul tău și țara ta."

Gazda, Olga Zviryanskaya, a răspuns curând.

„Vom fi bucuroși să vă vedem în orașul Kiev și să vă îmbrățișăm”, a răspuns aceasta

Zviryanskaya și cei trei copii ai ei au locuit în capitală ani de zile. După ce forțele ruse au invadat și au aruncat orașul în tumult, ea și-a luat copiii și câteva bunuri, le-a pus într-o mașină și a fugit în Cerkași, un oraș din centrul Ucrainei. Călătoria a durat nouă ore.

Acum, Zviryanskaya le permite oamenilor care nu au nicio cale de ieșire din Kiev să stea în apartamentul ei. Mesajele străinilor i-au oferit confort pe măsură ce ea se adaptează la noua realitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel