O youtuberiță din Cuba a fost arestată în timp ce dădea un interviu în direct / Video
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ. Imagine de Free-Photos de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de Free-Photos de la Pixabay
O youtuberiță a fost arestată chiar în timp ce dădea un interviu în direct, la TV, despre protestele anti-regim din Cuba. 

Dina Fernandez, o youtuberiță din Cuba cunoscută și ca Dina Stars, a fost arestată de forțele de ordine chiar în timp ce dădea un interviu în direct pentru postul de televiziune spaniol Canal4. Dina Fernandez vorbea, în acele momente, despre protestele anti-regim, scrie CNN.

În timpul conversației despre protestele fără precedent din Cuba din aceste zile, forțele de ordine au pătruns în locuința sa. Ea a întrerupt interviul, a gesticulat cu mâinile și a mărturisit că 'Forțele statului sunt aici. Trebuie să plec'.

Apoi, Dina Fernandez a dat laptop-ul unei prietene și a plecat în cealaltă cameră. La TV s-au putut azi voci de bărbați pe fundal, ea având camera și microfonul încă pornite.

În cele din urmă, Dina s-a întors în cameră și a spus că i s-a cerut să-i acompanieze pe polițiști.

Deși nu a părut că youtuberița ar fi fost scoasă cu forța din casă, înainte de a pleca, ea a transmis: 'Guvernul (n. red.- cubanez) este responsabil de orice mi se va întâmpla. Trebuie să plec'.

Guvernul de la Havana nu a dat niciun răspuns jurnaliștilor CNN cu privire la situația Dinei Fernandez. 

Marţi, circa 130 de persoane erau închise sau raportate ca dispărute, potrivit unei liste de nume postate pe Twitter de mişcarea contestatară San Isidro. Printre cei reţinuţi se numără José Daniel Ferrer, Manuel Cuesta Morua şi Berta Soler, trei dintre principalii disidenţi ai ţării, precum şi Camila Acosta, o cubaneză de 28 de ani, potrivit cotidianului ABC din Spania, cu care ea colabora de şase luni.

Proteste de amploare în Cuba. Guvernul a anunţat primele măsuri de relaxare a unor restricţii

Guvernul cubanez a anunţat o primă măsură de calmare a populaţiei, la trei zile după manifestaţii istorice, autorizându-i temporar pe cetăţeni să aducă alimente, medicamente şi produse de igienă fără a plăti taxe şi fără limită de valoare, relatează joi AFP, citat de Agerpres.

Guvernul a decis să autorizeze în mod excepţional şi temporar transportarea de către pasageri, în bagaje, de produse alimentare, de igienă şi medicamente, fără limită de valoare şi fără taxe vamale, a declarat premierul Manuel Marrero în cursul unei intervenţii la televiziune cu preşedintele Miguel Diaz-Canel şi mai mulţi miniştri. 'Aceasta este o măsură pe care o luăm până la 31 decembrie', a precizat el. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel