O vacanţă în România este cu aproape 50% mai ieftină pentru germani decât în ţara lor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Freepik
Foto cu caracter ilustrativ: Freepik
Cele mai ieftine vacanţe pentru germani în comparație cu costurile din propria ţară sunt în Turcia şi Albania, iar ce cele mai scumpe sunt în Elveţia.

Conform unui studiu al Oficiului Federal de Statistică din Germania în care sunt comparate preţurile pentru serviciile de cazare şi masă la nivel european pe baza datelor din martie 2022, un sejur în Albania costă cu 56% mai puţin decât o vacanţă petrecută în Germania, iar pentru un sejur în Turcia diferenţa este de 46%.

Tot cu circa 46% mai ieftin este şi un sejur în România şi Muntenegru. De asemenea, turiştii germani pot beneficia de preţuri mai mici în Grecia (21%), Spania (18%) şi Cipru (17%).

În general, în ţările din sudul şi sud-estul Europei, nivelul preţurilor pentru serviciile de cazare şi masă este mai scăzut decât în Germania, precizează Oficiul Federal de Statistică.

Cele mai scumpe vacanţe pentru germani comparativ cu costurile din ţara lor sunt în Elveția și țările scandinave

La polul opus, cele mai scumpe vacanţe pentru germani comparativ cu costurile din ţara lor sunt în Elveţia şi ţările scandinave.

Prin urmare, în Elveţia, costul este cu 61% mai mare decât un sejur în Germania, în Danemarca şi Norvegia costurile cresc cu 40%, în Finlanda cu 25%, în timp ce Suedia este puţin mai accesibilă, cu un cost cu doar 17% mai mare decât o vacanţă petrecută pe teritoriul german, scrie DW.com.

Vezi și - Ce salarii sunt în Germania. Cât câștigă un frizer

Mersul la coafor sau la frizer face parte din viaţa de zi cu zi pentru mulţi oameni. Dar te-ai întrebat vreodată cât câştigă de fapt un frizer în fiecare lună? Unde se află acest câştig faţă de media generală a salariilor?

Cât câştigă un frizer în Germania

Un angajat cu normă întreagă din Germania câştigă în medie 4.105 euro pe lună. Acesta este salariul mediu brut determinat de Oficiul Federal de Statistică (StBA) pentru 2022. Cu o diplomă de licenţă, salariul mediu creşte la 4.551 de euro, scrie Rador, citând ziarulromanesc.de. Cu o diplomă de master, chiar şi 6.188 de euro pe lună.

Dar cât câştigă frizerii? 1.778 de euro brut pe lună. Salariul este cu mult sub media naţională. O asistentă de geriatrie câştigă 3.559 de euro - de două ori mai mult, scrie hna.de. Vezi articolul complet aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel