O ucraineancă a încercat să jefuiască o bancă din Polonia, dar a fost bătută cu bastonul de o vârstnică de 90 de ani / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
O femeie din Ucraina în vârstă de 25 de ani ar fi încercat să jefuiască o bancă poloneză, dar planul ei a fost dejucat de o femeie poloneză de 90 de ani cu un baston.

Tânăra ucraineană a intrat în PKO Bank Polski din Przemyśl, sud-estul Poloniei, marți după-amiază, a pus un cuțit la gâtul unuia dintre angajați și a cerut bani. Ea l-a amenințat că îl va ucide în timp ce acesta punea banii într-o pungă.

Poliția susține că femeia a încercat să fure 12.500 de zloți (2.700 de euro) în numerar.

În timpul jafului, o femeie de 90 de ani s-a apropiat, părând că nu se temea de tânăra înarmată cu un cuțit, și a început să o lovească cu bastonul ei ortopedic, ceea ce a permis angajaților băncii să se impună în fața femeii.

Incidentul a fost surprins pe camerele video și răspândit pe rețelele de socializare.

Potrivit poliției, femeia de 25 de ani are dublă cetățenie, ucraineană și rusă, și a locuit anterior la Moscova. Avea asupra ei medicamente care indicau că urma un tratament psihiatric.

A doua zi, suspecta a fost transportată la Parchetul Regional din Przemyśl, unde a fost acuzată de tâlhărie folosind un obiect periculos. Potrivit procurorului, ea a mărturisit că a comis fapta și a explicat că „nu avea bani și nici unde să locuiască și avea nevoie de bani pentru a călători la Varșovia”.

Femeia riscă o pedeapsă de cel puțin trei ani de închisoare. Potrivit deciziei instanței, ea va fi reținută pentru două luni la cererea procurorului, conform RMX.

Kremlinul: Conflictul din Ucraina "se poate încheia mâine"

Conflictul din Ucraina se poate încheia în orice moment dacă Kievul arată voinţă politică, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, scrie TASS.

„În acest caz, am putea specula când se vor termina toate acestea până când vom fi albaștri”, a spus Peskov, comentând remarca președintelui ucrainean Vladimir Zelenski care a afirmat că războiul s-ar putea termina în 2023.

"Zelenski știe când se poate termina totul, se poate încheia mâine dacă Kievul dorește acest lucru”, a mai spus purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin.

Când a comentat comentariile purtătorului de cuvânt al guvernului german, Steffen Hebestreit, potrivit cărora Ucraina nu trebuie să-și limiteze eforturile de apărare la propriul teritoriu, Peskov a declarată astfel de remarci "încurajează cu siguranță" Kievul să efectueze mai multe atacuri.

"De fapt, astfel de declarații prelungesc această perioadă dificilă și nu facilitează în niciun fel eforturile de a găsi o soluție la această problemă", a adăugat el (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel