Data publicării:

O treime dintre bărbații tineri germani consideră că violența împotriva femeilor este „acceptabilă”. Peste jumătate vor ca femeile să se ocupe doar de gătit și creșterea copiilor

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
O treime dintre bărbații tineri din Germania consideră că este acceptabil să folosească violența împotriva femeilor, potrivit unui nou sondaj care a provocat indignare în rândul militanților pentru egalitatea de gen.  

Sondajul a fost comandat de organizația de caritate pentru copii „Plan International Germany”. Descoperirile au fost publicate în ziarul regional Westdeutsche Allgemeine Zeitung.

Un grup de 1.000 de bărbați și 1.000 de femei cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani din toată Germania au fost rugați să-și spună părerile despre masculinitate pentru studiul care a fost realizat online, scrie CNN.

34% dintre bărbații din această categorie de vârstă au recunoscut că au fost violenți față de pertenera lor în trecut, pentru a „insufla respect”. 33% au spus că au considerat că este acceptabil ca „mâna să alunece” ocazional în timpul unui scandal cu partenera lor.

Explorând atitudinile față de blamarea victimelor și standardele duble, sondajul a constatat că 50% dintre bărbați au spus că nu și-ar dori o relație cu o femeie care a avut mulți parteneri sexuali, în timp ce 20% dintre femeile intervievate au fost de acord cu această afirmație.

Sondajul a mai constatat că așteptările într-o relație diferă foarte mult între bărbați și femei.

Puțin peste jumătate dintre bărbați – 52% – și-au dorit o relație sub forma unui „model de întreținere a familiei – gospodină”, în care ei câștigă cei mai mulți bani pentru gospodărie, iar îngrijirea copiilor și sarcinile casnice erau în primul rând în atribuțiile femeii.

Peste două treimi dintre femeile intervievate nu au fost de acord, doresc parteneriate egale și luarea deciziilor în comun.

Mai puțin de jumătate dintre respondenți – 48% – și-au exprimat antipatia față de manifestările publice ale homosexualității, spunând că se simt „deranjați”.

Un grup german numit Organizația Federală pentru Egalitate a scris pe Twitter că descoperirile au fost „șocante”:

„Conform unui sondaj realizat de Plan International Germany, fiecare al treilea tânăr consideră că violența împotriva femeilor este „acceptabilă”. Acest lucru trebuie schimbat urgent!”

Karsten Kassner de la Federal Forum Men, un grup care pledează pentru egalitatea de gen, a cerut, de asemenea, schimbări, afirmând că „Este problematic faptul că o treime dintre bărbații chestionați trivializează violența fizică împotriva femeilor”.

Conform datelor Poliției Criminale Federale (BKA) din Germania, 115.000 de femei din acel stat au fost victime ale violenței partenerului, doar în 2021.

Germania are, de asemenea, una dintre cele mai mari rate de feminicid din Europa - o problemă care a fost exacerbată în timpul pandemiei de coronavirus, potrivit datelor BKA.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel