Urmărește emisiunea live
O țară își redeschide cinematografele. "Divertismentul poate stimula imunitatea"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ
O țară a decis să redeschidă cinematografele susținând că mersul la cinema poate stimula imunitatea.

Indonezia, a patra cea mai populată țară a lumii, a decis redeschiderea cinematografelor, transmite Agerpres, citând DPA. Autoritățile susțin că mersul la cinema poate provoca fericire şi stimula imunitatea spectatorilor.

"Cinematografele au contribuit semnificativ la furnizarea de divertisment publicului deoarece dacă îi face pe oameni fericiţi le poate spori imunitatea", a declarat Wiku Adisasmito, un epidemiolog şi purtător de cuvânt al grupului de lucru la nivel naţional privind COVID-19.

El a afirmat că grupul de lucru format din experţi a analizat fezabilitatea redeschiderii cinematografelor, care au fost închise în martie din cauza epidemiei de coronavirus. Autoritățile indoneziene au stabilit totuși o serie de măsuri. Astfel, la cinema vor putea merge doar persoanele cu vârste cuprinse între 13 şi 59 de ani, care nu suferă de diabet sau orice tip de boală pulmonară sau cardiovasculară şi care nu au un sistem imunitar slăbit.

Totodată, spectatorii vor fi obligaţi să poarte măşti pe perioada vizionării filmelor care vor avea o durată maximă de două ore. Consumul de mâncare şi băuturi va fi interzis iar biletele se vor achiziționa doar online.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel