O tânără din Sibiu și-a dat în judecată fostul iubit din cauza pozelor pe care acesta le-a păstrat pe Facebook
Autor: Andrada Oana | Publicat pe: 13 noi 2021, 15:01
WhatsApp
Imagine de Simon de la Pixabay
Imagine de Simon de la Pixabay
O tânără din Sibiu și-a dat în judecată fostul iubit după ce acesta a refuzat să șteargă de pe Facebook imaginile cu ei, de când erau împreună.

O tânără din Sibiu și-a dat în judecată fostul iubit, un interpret de muzică populară. Ea s-a arătat deranjată de faptul că bărbatul a păstrat pe contul său de Facebook poze cu ei, de când erau împreună și a cerut să fie șterse pentru ca alte persoane să nu considere că ar mai fi într-o relație. Tânăra a menționat și de unele poze în care apare în costum de baie. 

Femeia a pierdut procesul, instanța apreciind că imaginile nu sunt de natură să-i afecteze în vreun fel imaginea. Totodată, instanța a decis că, din punct de vedere juridic, eventualul prejudiciu creat în 2015 s-a prescris în termenul general de trei ani. Ea a fost nevoită să achite cheltuielile de judecată, 1.000 de lei. 

Tânăra i-ar fi cerut de mai multe ori fostului iubit să șteargă fotografiile, dar fără succes, potrivit Turnul Sfatului.

"Reclamanta a mai menționat că fotografiile pe care pârâtul continuă să le expună în spațiul public – Facebook fiind asimilat spațiului public în condițiile în care fotografiile care o portretizează pe reclamantă au setarea de audiență ‘public’, postarea fiind accesibilă oricui, fie că e vorba de prieteni sau followeri cărora postarea le apare în fluxul știri, de alți utilizatori care au un link direct la postarea respectivă sau chiar persoane care nu sunt logate sau nu au cont de Facebook și care găsesc postarea respectivă prin motoare de căutare sau linkuri postate pe alte pagini de Internet – o prezintă pe reclamantă în costum de baie și în alte ipostaze care lasă impresia existenței unei relații amoroase de actualitate între părți, acest aspect reprezentând un mijloc de denigrare față de reclamantă raportat la persoanele din anturajul său și la persoana cu care aceasta are o relație în prezent. Reclamanta susține că folosirea imaginii acesteia în interesul personal al pârâtului, fără acordul acesteia, în spațiul public, excede dispozițiilor legale referitoare la dreptul de liberă exprimare, fiind de natură a-i provoca un prejudiciu de imagine", a reținut judecătorului. 

Cel cu adevărat nemulțumit de existența imaginilor ar fi actualul iubit al femeii

"Mai arată pârâtul că s-a observat de către toți prietenii reclamantei de pe rețeaua de socializare că odată cu noua relație a reclamantei și înainte de ștergerea profilului vechi de Facebook de către aceasta, existau poze pe profilul acesteia atât cu pârâtul, cât și cu o altă persoană cu care reclamanta a avut o relație anterior, acest lucru dovedind că nu se creează un real prejudiciu reclamantei, fiind doar deranjat actualul concubin al reclamantei, care i-ar fi cerut acesteia să-i contacteze atât pe pârât, cât și pe cel cu care reclamanta a avut o relație anterioară pentru a le solicita să șteargă fotografiile pe care aceștia le aveau cu reclamanta.

Astfel, arată pârâtul, că nu reclamanta este cea prejudiciată, ci actualul ei concubin care nu îi accepta relațiile trecute și partenerii de viață, așa încât pârâtul consideră că aceasta nu îi poate cere în mod întemeiat să șteargă anumite fotografii cu aceasta, fotografii cu care reclamanta a fost de acord la data postării.

Mai susține pârâtul că fotografiile au fost făcute în locuri publice, niciuna dintre ele nu este într-un cadru intim, în fotografii fiind surprinse și alte persoane, fiind expuse în virtutea bunei-credințe, relatând aspecte de la acea vreme, neexistând vreo fotografie expusă recent cu reclamanta din care s-ar putea considera că există o relație actuală", se mai arată în motivarea hotărârii Judecătoriei Sibiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?