O tânără din Italia a primit ȘASE doze de vaccin Pfizer
O tânără din Italia a primit șase doze de vaccin Pfizer, în prezent, aceasta aflându-se sub observație.
O tânără din Italia a primit din greşeală duminică şase doze de vaccin anti-COVID-19 de la Pfizer/BioNTech şi a fost plasată sub observaţie, într-un spital din Toscana, însă starea ei de sănătate este bună, a informat luni agenţia AGI, relatează AFP și Agerpres.
O asistentă a greşit şi, în loc să-i injecteze tinerei rezidente în vârstă de 23 de ani o doză de vaccin, i-a injectat întregul flacon sau echivalentul a şase doze, potrivit aceleiaşi surse. Potrivit AGI, studiile privind o posibilă supradoză cu serul Pfizer/BioNTech s-au oprit la patru doze injectate în acelaşi timp, acest caz de şase doze fiind necunoscut în literatura medicală.
Greșeli ale personalului din centrele de vaccinare
Nu este singura greșeală făcută de o persoană care face parte din echipa de vaccinare a unui centru din străinătate. O asistentă medicală este investigată de poliţia germană după ce a injectat şase persoane cu soluţie salină în locul vaccinului anti-COVID-19 pentru a ascunde în acest mod că a spart din greşeală un flacon de vaccin Pfizer-BioNTech. Autorităţile le-au cerut celor circa 200 de persoane vaccinate miercuri la un centru de vaccinare al Crucii Roşii germane din landul Saxonia Inferioară să se prezinte de urgenţă pentru teste de anticorpi, pentru a identifica cele şase persoane cărora li s-a injectat numai soluţie salină.
Vezi și: Asistentă speriată că a spart un flacon cu vaccin anti Covid a injectat pacienți cu soluție salină
Vaccinul scade rata de transmitere a virusului
O singură doză de vaccin Pfizer sau AstraZeneca poate reduce transmiterea coronavirusului cu aproape jumătate în aceeaşi familie, unde riscul de contaminare este mare, potrivit unui studiu al agenţiei engleze de sănătate publică. Acest nivel de protecţie, observat în jurul celei de-a paisprezecea zi după vaccinare, este similar indiferent de vârsta persoanei vaccinate sau a membrilor familiei.
Vezi și: O singură doză de vaccin anti-COVID reduce cu circa 50% transmiterea în interiorul familiei - Studiu
Familiile sunt considerate a fi locuri cu "risc ridicat" în ceea ce priveşte transmiterea şi "rezultate similare ar putea fi observate în locuri cu riscuri similare de transmitere, cum ar fi locuinţele comune şi închisorile".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News