O sută de elevi de la Bolintineanu, luaţi după examen şi duşi la audieri
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp
bolintineanu
bolintineanu

Problema fraudării Bacalaureatului de la Liceul Dimitrie Bolintineanu este departe de a se fi încheiat. Vineri, înaintea terminării ultimei probe de Bacalaureat  au ajuns la liceu mai mulţi poliţişti cu un microbuz. O sută de elevi vor fi duşi la audieri  la Poliția Capitalei după ultima probă de Bacalaureat. De asemenea, și părinții elevilor urmează să fie audiați.  

Absolvenţii de liceu vor fi audiaţi în legătură cu mita de la bac. Cei care apar pe listele poliţiştilor sunt legitimaţi şi selectaţi. De asemenea, la audieri vor fi aduşi şi părinţii copiilor.

 Luni, la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" din Capitală, au avut loc percheziţii şi astfel s-au găsit numeroase sume de bani în sălile de examen. Astfel, în sala 1 de examen s-au găsit asupra Elenei Macasoi Berbec 820 de lei ascunşi în sutien, în sala 2 de examen erau 410 lei în sertarul catedrei, iar în sala 6 de examen, alţi 440 de lei, într-un pachet de şerveţele găsit asupra asistentului.

 Procurorii au mai arătat că, din cei 12.900 de lei adunaţi în total de la elevi, preşedintele comisiei de examinare urma să primească 5.000 de lei, vicepreşedintele, 3.000 de lei, iar la fiecare membru al comisiei trebuia să ajungă câte o mie de lei.

 În timpul percheziţiilor, în Liceul "Dimitrie Bolintineanu" a fost găsită o persoană care nu era angajată a şcolii şi care nu avea dreptul să fie atunci în liceu. Aceasta a recunoscut că au fost xerocopiate foi cu răspunsuri ale subiectelor de examen.

Potrivit procurorilor, în semestrul al doilea al anului şcolar 2012-2013, Costica Vărzaru a pretins şi primit bani de la elevi care urmau să susţină examenul de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie, promiţând că va interveni la membrii comisiei pentru a le facilita promovarea examenului.

 Sumele de bani, în cuantum de 500 de euro de elev, reprezentând costurile pentru petrecerea de absolvire şi «cheltuieli» pentru examenul de bacalaureat, au fost strânse prin intermediul diriginţilor claselor terminale.

Fosta directoare de la Bolintineanu a declarat, joi, la reaudiere, că decizia de a strănge bani de la elevi a fost părinților și a diriginților de la clase. Anchetatorii au stabilit că printre diriginţii care ar fi strâns de la elevi câte 500 de euro este şi profesorul de religie Leonard Petre.

 Banii ajungeau la Costica Vărzaru, care se angajase să "relaţioneze" cu profesorii supraveghetori de la probele scrise ale examenului de bacalaureat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel