O studentă din Ucraina a fost exmatriculată pentru mesajele anti-ucrainene
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Foto Ilustrativ/Pexels Anastasiya Gepp
Foto Ilustrativ/Pexels Anastasiya Gepp
O studentă din Harkov a fost exmatriculată după ce și-a fi exprimat poziții anti-ucrainene, anunțul fiind făcut de Institutul Politehnic pe rețelele de socializare.

Anunțul a fost făcut de Institutul Politehnic pe rețelele de socializare

Tânara studentă a fost exmatriculată după ce și-a fi exprimat poziții anti-ucrainene, anunțul fiind făcut de Institutul Politehnic pe rețelele de socializare.

Administrația instituției afirmă că o studentă în anul al doilea la specialitatea „Relații economice internaționale” a publicat pe rețelele de socializare o serie de mesaje calificate drept anti-ucrainene. Potrivit rectoratului, doar pe Instagram tânăra are peste 7000 de urmăritori.

”Vom reacționa dur la orice manifestare anti-Ucraina. Astăzi, rectorul Institutului Politehnic din Harkov, Evghen Sokol, a semnat un ordin de exmatriculare a unei studente din anul 2 pentru declarații anti-ucrainene”, se arată într-un mesaj emis de instituție, publicat pe rețeaua de socializare, relatează publicația timpul.md

Studenta avea 7000 de urmăritori pe Instagram

Decizia a fost luată de rectorul instituției de învățământ. Serviciul de presă a atașat captura de ecran cu pagina de pe Instagram administrată de studentă și a citat mesajele tinerei în comentarii, publicând un video de pe TikTok în care spune că „președintele este clovn”.

În momentul de față, se pare că filmările postate de către tânăra studentă nu mai sunt disponibile public, iar în ceea ce privește existența altor eventuale afirmații ale tinerei împotriva suveranității țării nu sunt citate de către instituția de învățământ.

Instagram interzis din 14 martie 2022, în Rusia

După ce a blocat milioane de adrese IP folosite pentru a ocoli blocarea mesageriei Telegram, agenţia rusă de reglementare în domeniul telecomunicaţiilor Roskomnadzor şi-a făcut miercuri publică intenţia de a "inspecta" Facebook până la sfârşitul anului, informează AFP.

La o săptămână după ce a interzis Facebook, Rusia vrea să interzică și Instagram, anunță agenția de telecomunicații a țării, Roskomnadzor. Potrivit The Verge, în timp ce închiderea Facebook în Rusia a fost atribuită pe seama „discriminării împotriva mediei rusești”, în cazul Instagram este citat un alt motiv.

Guvernul rusesc susține că decizia de a interzice Instagram vine după ce compania mamă, Meta, i-a instruit pe moderatori să permită postări care fac apel la violență împotriva soldaților ruși dacă aceștia sunt originari din anumite țări, printre care și Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel