”O sticlă de băutură răcoritoare va costa cât un vin prost”. Profesor de economie, despre măsurile fiscale: ”Ne-au jumulit!”. Cât va costa un apartament de 80.000 de euro
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Viața va deveni și mai scumpă din cauza măsurilor fiscale anunțate de Guvern. 

Din ianuarie 2024, totul va fi și mai scump decât este deja. Vom plăti mai mult pentru sucuri, alimente cu zahăr, alcool, țigări. Nu mai vorbim despre situația în care doriți să vă cumpărați o casă. Practic, Guvernul ne taxează pentru a acoperi risipa de bani publici. 

Proiectul ar fi fost gata la 3 dimineața. A fost noapte albă la Ministerul de Finanțe, iar ce urmează din punct de vedere economic pentru români nu este deloc îmbucurător. 

Se vor scumpi chiar și produsele eco, prin majorarea TVA-ului la 9%, dar și locuințele până la 120.000 de euro, cu suprafață până în 120 de mp. Astfel, un apartament care astăzi ar costa 80.000 de euro, doar prin majorarea de TVA ar ajunge la 83.000 de euro din ianuarie. TVA de 9% va fi și pentru produsele fotovoltaice, care vor costa cu 1000 de lei mai mult/ sistem. Guvernul va taxa și luxul, respectiv casele a căror valoare sare de 500.000 de euro, dar și mașinile de peste 75.000. 

Bogdan Glăvan, profesor de economie, a declarat, pentru Observator, că ”Oamenii vor simţi inevitabil prin scăderea puterii noastre de cumpărare. Nu ne va mai interesa că l-au jumulit pe bancher sau au jumulit un lanţ de supermarketuri, de fapt ne-au jumulit pe noi. Va ajunge o sticlă de băutură răcoritoare să coste cât o sticlă de vin prost”. 

Legea va ajunge mâine pe masa Guvernului, iar săptămâna viitoare, premierul Marcel Ciolacu va merge în Parlament pentru asumarea răspunderii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel