O sticlă cu un mesaj vechi de 50 de ani, scris de un marinar rus, descoperită pe o plajă din Alaska
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Un american care strângea lemne pe o plajă din Alaska a găsit o sticlă care conţinea un mesaj scris în urmă cu jumătate de secol de un marinar rus, relatează marţi AFP. 

"Salut! De pe nava-mamă a Flotei Extremului Orient, VRXF Soulak", se arată în mesajul găsit în sticla închisă cu un dop de plastic. 

"Vă dorim sănătate, viaţă lungă şi călătorie frumoasă. 20 iunie 1969", se mai arată în mesaj.

Tyler Ivanoff, angajat al unei şcoli din satul Shishmaref, în Alaska, a declarat că a fost nevoit să deschidă dopul cu dinţii.

"Interiorul a rămas etanş, cu un miros care aminteşte de vin sau de un alcool vechi. Mesajul era uscat", a declarat el pentru ziarul Nome Nugget.

Ivanoff a postat pe 5 august pe Facebook fotografii cu sticla şi mesajul, solicitând ajutorul internauţilor pentru a-l traduce.

Reporteri ai canalului de televiziune rus, Rossiya 1, s-au deplasat apoi la adresa expeditorului, în Vladivostok. 

În urma investigaţiilor, ei au aflat că aici a locuit un căpitan al Marinei Sovietice pensionat, Anatoli Botsanenko, care navigase în 1969, pe nava Soulak, când avea 35 de ani.

Cu toate acestea, în momentul în care a privit fotografia cu mesajul, Botsanenko a spus că nu este scrisul său, însă a recunoscut vechea sa adresă din Vladivostok.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel