O spovedanie. Provocare pentru Ivașcu: Un pariu foarte tare-VIDEO
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
"O spovedanie", în regia lui Emanuel Pârvu, producție Godot Cafe-Teatru, a adus pe scena teatrului independent românesc, în premieră în această formulă, nume mari din lumea teatrului și a filmului. Adrian Titieni, George Ivașcu, Alexandru Papadopol, Emanuel Pârvu și Constantin Cojocaru (voce) au fost pentru prima dată pe scena Godot Cafe-Teatru, într-un spectacol ce îmbină în mod inovator elemente de teatru și film, oferind publicului o experiență inedită.

Invitat la interviurile DC News, George Ivașcu, directorul Teatrului Metropolis, a vorbit despre această provocare de a juca practic în mijlocul publicului.

"Arta actorului este o artă nemijlocită. Nu poți să te încadrezi doar în zona teoretică și să dai doctorate pe tema aceasta. Eu cred că este o relație directă între public și actor. Nu este o relație intermediată de niște teorii. Poți să ai niște principii. M-am dus la Godot tocmai pentru că spațiul independent, spațiul privat, spațiul unde este un public dedicat acelei zone de artă a spectacolului nu îl trăisem. Și atunci, degeaba emiteam păreri despre cum este în teatrul independent dacă eu nu încercasem această zonă", a zis George Ivașcu.

"Sincer, la 50 de ani, a fost un pariu foarte tare pentru că ți se creează reflexe, ai tabieturi, ai cabina ta etc. La teatrul independent, toate aceste plase de siguranță dispar. În plus, ești înconjurat de public. Nu mai poți avea trucuri actoricești pentru că omul din public poate să pună mâna pe tine și să spună: 'bătrâne, nu te cred'. Atunci a fost un pariu, un soi de reșcolizare a mea într-o relație foarte apropiată de public. N-aș putea spune că este forma pe care mi-aș dori să o practic în fiecare rol. Pentru că fiecare rol este o căutare. Ador teatrul clasic, (...) acela în care ai povești de spus și există o reație între tine și public un pic mai distantă", a mai spus actorul.

Iată răspunsul integral:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel