O șopârlă, eroină în Egipt. A ”invadat” Israelul
Autor: Andreea Ditcov | Publicat pe: 29 sep 2022, 10:59
WhatsApp
Sursă foto: Pexels (Jimmy Chan)
Sursă foto: Pexels (Jimmy Chan)
O șopârlă speficiă regiunii din Africa de Nord începe să ”invadeze” teritoriul israelian. 

O şopârlă gecko egipteană, al cărei nume ştiinţific este Tarentola Annularis, a devenit o adevărată eroină în această ţară africană după publicarea unui studiu care avertizează că micuţa reptilă invadează şi ameninţă ecosistemul din regiunea Arabah din sudul Israelului, considerat un stat inamic de către cetăţeni egipteni, notează EFE.

Studiul, publicat de Universitatea din Tel Aviv, atrage atenţia că această şopârlă gecko a deşertului, care nu cântăreşte mai mult de 75 de grame, este un potenţial pericol în habitatul său natural pentru orice fiinţă vie mai mică decât ea.

În faţa ameninţării acestei specii invazive, Autoritatea Parcurilor Naturale din Israel a cerut locuitorilor regiunii occidentale a Arabah să încerce să detecteze aceste reptile şi să anunţe cât mai repede autorităţile, demers care a generat un val de susţinere pentru micuţa gecko pe reţelele sociale din Egipt.

O șopârlă ce dă dovadă de patriotism


Şopârla gecko egipteană este adevărata eroină, are patriotismul în sânge, au scris mai mulţi utilizatori pe Twitter, platformă unde hashtagul #GeckoEgiptean s-a transformat în trending topic.

Chiar şi unul dintre membrii Comitetului pentru Amnistie Prezidenţială din Egipt, Tareq al Awadi, a difuzat ştirea pe reţeaua socială cu mesajul (gecko) a făcut ceea ce nu a reuşit să facă..., o aluzie voalată la armata egipteană.

Egiptul a luptat împotriva Israelului în patru războaie, printre care Războiul de Şase Zile din 1967 - an în care statul israelian a ocupat Peninsula Sinai - şi în războiul de Yom Kipur din 1973, însă ulterior a semnat un acord de pace cu statul israelian şi cele două ţări au stabilit relaţii diplomatice.

Totodată, egiptenii sunt susţinători fermi ai cauzei palestiniene şi, în ultimii ani, au criticat guvernarea preşedintelui Abdel Fattah El-Sisi pentru strângerea legăturilor cu Israelul.

Ultima mare polemică a fost declanşată de organizarea în Peninsula Sinai a două festivaluri cu participarea unor muzicieni israelieni, evenimente care, după o campanie de condamnare, au fost în cele din urmă suspendate. 

O șopârlă imensă s-a cățărat pe rafturile unui magazin din Thailanda

Într-un magazin de produse chimice din Thailanda, din Nakhon Pathom, și-a făcut apariția o șopârlă care a luat cu asalt unul dintre rafturile înalte până la tavan. Clienții martori la scenă au început să țipe, scena devenind haotică. În periplul său spre raftul de sus, șopârla a dărâmat mai multe produse de pe rafturi. 

Unul dintre angajați a alertat poliția, echipajul de intervenție venind pregătit cu echipamentul necesar să înlăture reptila și să o ducă în siguranță în mediul său. Aceasta nu a înghițit produse sau alimente din magazin. Cel mai probabil animalul a intrat în magazin în căutare de hrană, în urma vremii secetoase din ultima perioadă din Thailanda. 

O clientă, Narimpa Tangsin, își făcea cumpărăturile în momentul în care a observat imensa reptilă, scrie The Sun. „Voiam să cumpăr ceva de băut, dar șopârla era prea aproape”, a pus Tangsin. Vezi articolul integral și video AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?