Data publicării:

O româncă plecată în UK, șocată din prima zi. Mit spulberat despre ”britanicii prietenoși”: Ce a trăit încă de cum a pus piciorul în lift

Autor: Irina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
pexels foto
pexels foto

Sunt mituri și mituri despre viața în UK, iar experiența în Regat vine să le confirme sau infirme încă de cum calci pe pământ englezesc. 

Ilinca Panait, trezorier al Ligii Studenților Români din Străinătate, când a ajuns la King’s College din Londra, credea că este un mit că este greu să-ți faci prieteni în altă țară. Astăzi, însă, admite că diferențele culturale își spun cuvântul din prima zi. ”Noi, ca români, suntem extrem de calzi, de prietenoși, vorbim” a declarat Ilinca Panait, care a dezvăluit ce a șocat-o încă din prima zi, în lift, în timp ce-și căra bagajele. Aceasta spune clar, după experiența descrisă: ”Britanicii au această legendă că sunt prietenoși. Nu sunt, nu sunt pe atât de amabili pe cât par. Ne-am urcat în lift... Vezi mai mult pe DCNEWSTV (+VIDEO). 

Citește și: 

EXCLUSIV  Român stabilit în Anglia: "În Marea Britanie, copiii plătesc părinților chirie. Noi, românii, avem simțul familiei" - VIDEO

Emanuel Minea, vicepreședintele Asociației Românilor din Marea Britanie, a fost invitatul lui Bogdan Bolojan în emisiunea "România are nevoie de tine, implică-te!", parte a proiectului cu același nume. În cadrul emisiunii, cei doi au discutat și despre diferențele culturale uriașe atunci când vine vorba despre raportarea la familie. 

Invitat în emisiunea Emanuel Minea, "România are nevoie de tine, implică-te!", parte a proiectului cu același nume, vicepreședintele Asociației Românilor din Marea Britanie a subliniat diferențele semnificative dintre romani și britanici, atunci când vine vorba despre raportarea la familie. De la modul în care britanicii abordează îngrijirea bătrânilor, până la faptul că adolescenții sunt puși de părinți să le plătească chirie, diferențele de abordare sunt extrem de greu de înțeles pentru românii care aleg să se stabilească în Regatul Unit. 

"Noi avem un simț al comunității și al familiei, lucru care lipsește în străinătate, din punctul meu de vedere. Și în Marea Britanie, dacă îmi permiteți să vă dau acest exemplu, azilele de bătrâni, adică centrele pentru bătrâni, sunt foarte numeroase.

În România nu avem așa ceva. De ce? Pentru că există conceptul de familie. Și nu se discută despre acest lucru. Este foarte diferit. Din nou, din punctul meu de vedere, acesta este un punct forte al românilor. Faptul că punem familia pe primul loc, credința, totodată. Dar, în primul rând, familia. Pentru că familia este cea mai importantă.

Să vă dau câteva exemple și să vă spun ce vreau de fapt să transmit. Eu, de o perioadă foarte lungă de timp, i-am spus mamei mele că vreau să plătesc, fie mâncarea, fie chiria, să-mi asum anumite costuri. Vezi mai mult aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel