"O rețetă simplă, extrem de gustoasă". Cum gătește Cori Grămescu peștele: Nu miroase în casă și nu trebuie să îl păzesc!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Cori Grămescu
Sursa foto: Facebook Cori Grămescu
Cori Grămescu a explicat cum îi place să gătească peștele, în general, și a oferit rețeta ei.

"Îmi place să mănânc, și îmi place să arăt bine, și să am grijă de sănătatea mea. Asta înseamnă să îmi fac timp să gătesc. În weekenduri, asta este și activitatea noastră de familie - fac meniul pentru săptămâna viitoare, pregătesc lista de cumpărături, fac aprovizionarea și gătesc mesele până miercuri, dar și o masă mai interesantă pentru weekend. 

Pește în crustă de sare

Modul meu preferat de a găti peștele este în crustă de sare - iese superb, nu miroase a pește în casă (am bucătărie deschisă) și nu trebuie să îl păzesc.

Ai nevoie de un pește de 800-1000 g întreg (dorada, lup de mare, red snapper, biban de mare) pe care îl cureți bine, îl ștergi, și îl umpli cu felii de lămâie, piper și 4-5 fire de pătrunjel verde. Pentru crusta de sare ai nevoie de 1.5 kg de sare și 2 albușuri de ou. Se amestecă sarea cu albușul ca să se lege crusta și să o poți da la o parte ușor, fără să se fărâmițeze 

Pe o foaie pergament pune un strat de sare de 1 cm, se așază peștele și se acoperă complet cu sare. Preîncălzește cuptorul la 200 de grade, pune peștele la copt pentru 25 de minute. Când trec aceste minute, scoate peștele din cuptor și lasă-l să stea 10 minute. 

Eu am făcut garnitura de dovlecei - tagliatele de dovlecei trase la tigaie (pur și simplu am folosit curățătorul de cartofi ca să fac fâșii de dovlecel) cu un puf de ulei de măsline și zeama de lămâie, iar miezul care a rămas l-am pus cu cimbru și ulei de măsline și un strop de apă.

Pentru servirea peștelui recomand un dressing de zeamă de lămâie cu ulei de măsline cu aciditate mare (acela puțin picant)

Este o rețetă simplă, extrem de gustoasă și totul e gata în 30 de minute", a scris Cori Grămescu pe Facebook.

Beneficiile consumului de pește:

- aport ridicat de proteine de calitate

- sursă bogată de acizi grași omega-3, esențiali pentru sănătatea inimii și a creierului

- furnizează vitamine și minerale importante, cum ar fi vitamina D, vitamina B12, iodul și seleniul

- contribuie la protejarea sănătății inimii și a sistemului cardiovascular

- poate îmbunătăți sănătatea creierului și funcțiile cognitive

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel