O relicvă a sistemului solar a fost găsită pe o alee din Anglia
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
O relicvă a sistemului solar a fost găsită pe o alee din Anglia  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
O relicvă a sistemului solar a fost găsită pe o alee din Anglia / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
O relicvă descoperită pe o alee din Anglia ar putea oferi dovezi privitoare la modul în care s-a format sistemul solar.

Un meteorit găsit în Marea Britanie conține o combinație extrem de rară de minerale care ar putea oferi oamenilor de știință o privire asupra modului în care s-a format sistemul solar și chiar asupra modului în care a apărut viața pe Pământ.

Meteoritul a căzut pe Pământ pe 28 februarie, când a luminat cerul din sud-vestul Angliei, potrivit Live Science. La acea vreme, oamenii de știință au bănuit că destul de multe fragmente din roca spațială au ajuns probabil la sol.

Un fragment a fost găsit pe o alee din Winchcombe

Un astfel de fragment a aterizat pe o alee din Winchcombe, un oraș din Gloucestershire, potrivit unei declarații a Muzeului de Istorie Naturală din Londra.

Observând o pată neagră de funingine pe aleea din fața casei, locatarii au împachetat bucăți de meteorit și au alertat rapid Rețeaua de observare a meteorilor din Marea Britanie, care a contactat apoi Muzeul de Istorie Naturală.

„Pentru cineva care nu avea de fapt o idee despre ce este de fapt, cel care a găsit meteoritul a făcut o treabă fantastică în colectarea acestuia”, a declarat Ashley King, cercetător la muzeu care studiază meteoriții.

La examinarea fragmentelor, cercetătorii muzeului au identificat meteoritul ca fiind un condrit carbonic, un tip rar de meteorit care provine dintr-un asteroid antic forjat în primele zile ale sistemului solar, când s-au format primele planete, precizează ScienceAlert.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel