O regină a frumuseţii din Iran, reţinută pe un aeroport din Filipine, se teme pentru viaţa sa
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
O regină a frumuseţii din Iran reţinută timp de aproape două săptămâni pe un aeroport din Filipine a făcut marţi apel la ajutor, declarând că se teme pentru viaţa ei, informează DPA, citează Agerpres.

Bahareh Zare Bahari a fost reţinută după ce a ajuns la Manila din Dubai pe 17 octombrie, pe baza unei cereri de arestare formulate de către Interpol, a indicat Biroul pentru imigrare.

Tânăra a fost ţinută într-o cameră din Terminalul 3 al Aeroportului Internaţional Ninoy Aquino din Manila de atunci, după ce a solicitat azil.

"Astăzi se împlinesc 13 zile de când sunt aici fără (noutăţi)", a scris ea marţi pe Twitter. "Filipine nu mai este un loc sigur pentru mine. Am nevoie de un loc sigur în care să trăiesc fără să mă tem în mod constant pentru viaţa mea", a adăugat ea.

"Am nevoie de un loc sigur pentru a trăi fără stres", a reiterat ea într-un alt tweet.

Bahari, în vârstă de 31 de ani, care a reprezentat Iranul în concursul Miss Intercontinental organizat la Manila în luna ianuarie, locuieşte în Filipine din 2014 pentru a studia stomatologia.

Biroul pentru imigraţie a declarat că autorităţile de la Teheran doresc revenirea acesteia în Iran pentru implicarea sa în acte de violenţă, fără a furniza alte detalii.

Bahari a negat acuzaţiile, precizând că este de fapt hărţuită pentru activismul ei politic.

Ea a spus că riscă închisoarea sau chiar moartea, dacă va fi silită să se întoarcă în Iran. "Aş putea fi ucisă sau închisă timp de 25 de ani pentru că am criticat guvernul iranian dacă mă readuc în Iran", a declarat ea ABS-CBN News la Manila.

Departamentul pentru Afaceri Externe a refuzat să comenteze cazul, mulţumindu-se să precizeze că: "Deoarece este luată în considerare cererea de azil, (departamentul) nu are niciun comentariu pe această temă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel