O rachetă ar fi lovit o grădiniță din Luhansk (VIDEO)
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
O rachetă a căzut pe o grădiniță din zona Luhansk. 

O rachetă lansată de separatiștii ruși ar fi căzut pe o grădiniță. Proiectilul ar fi vizat un sat din apropiere de Luhansk, transmite armata ucraineană. Doi profesori ar fi răniți, iar din fericire, copiii aflați în interior ar fi scăpat teferi. 

Armata ucraineană a acuzat joi forțele susținute de Rusia din estul Ucrainei că au tras cu obuze într-un sat din regiunea Luhansk și au lovit o grădiniță, scrie Reuters.

Grădinița se află în Stanytsia Luhanska, un orășel aflat în prima linie a războiului Ucrainei împotriva separatiștilor susținuți de Moscova. Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa a raportat joi „mai multe incidente de bombardamente de-a lungul liniei de contact în estul Ucrainei”, dar nu a publicat încă detalii, scrie The Guardian

Retragerea trupelor din Districtul Militar de Sud și Districtul Militar de Vest


Marți, Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 15 februarie, unitățile din districtele militare de vest și de sud vor începe să se întoarcă de la exerciții la bazele lor pe calea ferată, dar și pe cale rutieră.

„Unitățile din raioanele militare de Sud și Vest, după ce și-au îndeplinit sarcinile, au început deja încărcarea pe transportul feroviar și rutier și astăzi vor începe să se mute în garnizoanele lor militare. Unitățile individuale vor defila pe cont propriu, ca parte a coloanelor militare.” a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov.

"O serie de activități de antrenament de luptă, inclusiv exerciții, au fost efectuate în conformitate cu planul. Pe măsură ce activitățile de antrenament de luptă sunt finalizate, trupele, ca întotdeauna, vor defila într-un mod combinat către punctele de desfășurare permanentă", a spus el.

Cu o zi înainte, serviciul de presă al Districtului Militar de Sud a raportat că vehiculele militare și blindate care au participat la exercițiile din Crimeea au mers la locurile lor de desfășurare permanentă. Districtul Militar de Vest a raportat că unitățile armatei de tancuri din Districtul Militar de Vest revin și ele după finalizarea exercițiilor.

NATO și SUA susțin că Rusia încă își mobilizează trupe în apropierea Ucrainei

De cealaltă parte, Statele Unite și NATO spun că Rusia continuă să mobilizeze trupe în jurul Ucrainei, în ciuda insistențelor Moscovei că acestea se retrag, punând la îndoială dorința declarată a președintelui Vladimir Putin de a negocia o soluție la criză.

În Ucraina, unde oamenii au ridicat steaguri și au cântat imnul național pentru a arăta unitatea împotriva temerilor de o invazie miercuri, guvernul a spus că un atac cibernetic care a lovit Ministerul Apărării a fost cel mai grav de acest gen pe care l-a avut țara. Guvernul a acuzat Rusia, care a negat implicarea. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel