O profesoară din Prahova revine la catedră, deşi a primit calificativul "nesatisfăcător". Inspecatoratul școlar: Nu o putem împiedica
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
/ Foto: Pixabay
/ Foto: Pixabay
O profesoară din Prahova, umilită de elevi, revine la catedră, deşi a primit calificativul "nesatisfăcător".

O profesoară de limba engleză din satul prahovean Pietriceaua, umilită de trei băieţi de 13 ani, revine, din 11 septembrie, la catedră, în aceeaşi unitate de învăţământ, scrie Ziarul de Iași, citând Observatorul Prahovean.

Asta deşi, în urma anchetei pe care Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova a derulat-o după acest incident, cadrul didactic a primit calificativul "nesatisfăcător".

Reamintim că în spaţiul public a apărut în primăvara acestui an o înregistrare video în care trei elevi de 13 ani umileau o profesoară de limba engleză, cadrul didactic titular, cu o vechime în învăţământ de 22 de ani. Doi dintre elevi simulau acte sexuale cu dascălul, în timp ce un al treilea filma scenele.

Inspectoratul Școlar Prahova: Nu o putem împiedica

IJP Prahova a deschis dosar penal pentru ultraj contra bunelor moravuri, în timp ce Inspectoratul Şcolar Judeţean a luat măsuri disciplinare împotriva celor trei agresori. Totodată, profesoara a fost supusă unei anchete pentru a se stabili dacă este aptă pentru a rămâne la catedră. Totuși, Inspectoratul Școlar Prahova recunoaște faptul că femeia a refuzat să facă testarea psihologică, dar în pofida acestor lucruri va reveni la catedră pentru că "atunci când a intrat în învăţământ, era un profesor de excepţie".

"În urma anchetei ISJPH, cadrul didactic a primit calificativul nesatisfăcător, după inspecţie. Mai mult, la nivel de şcoală, în urma cercetării disciplinare, a primit avertisment scris. Ea a fost obligată să refacă examenului de medicina muncii, dar şi testarea psihologică, lucruri pe care le-a refuzat, însă. Va fi monitorizată în continuare, dar, da, din 11 septembrie, aceasta revine la catedră la aceleaşi clase, în aceeaşi şcoală în care s-a petrecut incidentul. Nu o putem împiedica. E titulară de 22 de ani şi, din câte am înţeles, când a intrat în învăţământ, era un profesor de excepţie. Nu ştim ce s-a întâmplat pe parcurs", a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Prahova, Aurel Graur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel