Data publicării:

O profesoară de matematică din Arad, moartă în 2020, a fost deshumată după ce familia a reușit să convingă că nu COVID-19 i-a provocat decesul. ”Am simţit o durere cumplită”

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik
Familia unei femei din Arad care a murit în urmă cu trei ani a depus sesizare penală. Moartea nu ar fi cauzată de SARS-CoV-2, ci de tratarea greșită a medicilor.

Cadavrul unei femei din Arad decedate în urmă cu trei ani în spital a fost deshumat de către anchetatori.

În urmă cu trei ani în spital, i s-a pus diagnosticul de COVID-19, dar familia pacientei a depus sesizare penală suspectând că a fost tratată greşit de medici, pentru că nu ar fi fost de fapt infectată cu SARS-CoV-2.

Ileana Sîrbu, profesoară de matematică, avea 75 de ani şi era soţia unui fost politician din Arad - profesorul Pavel Sîrbu, care a fost, între altele, preşedinte al PSD Arad (1997 - 2001), inspector general şcolar timp de cinci ani şi consilier judeţean (1996 - 2004).

Pe 16 decembrie 2020 femeia a murit în spital. La acea vreme, din cauza tuturor protocoalelor riguroase din pandemie, familia nu a putut să-i facă o înmormântare conform obiceiurilor. Familia s-a plâns că nici nu a ştiut pe cine a înmormântat, cadavrul fiind sigilat în permanenţă.

În martie 2021, familia a depus plângere penală împotriva medicilor, considerând că Ileana Sîrbu a primit un complex de medicamente pentru COVID-19, în condiţiile în care nu ar fi fost infectată cu SARS-CoV-2.

"Am simţit o durere cumplită să nu pot să îmi înmormântez soţia cum e obiceiul, să nici nu ştiu dacă a fost ea în acel sac negru sigilat. Totul în condiţiile în care nu credem că a avut COVID. Nimeni din familie nu a avut infecţia, nici eu, care dormeam cu ea în pat. De fapt, soţia mea a fost internată pentru o altă afecţiune, una uşoară. Din momentul în care a ajuns la spital, nu ne-au permis să luăm legătura nici măcar telefonic. La un moment dat, medicii ne-au spus că starea ei s-a agravat pentru că are COVID-19. A decedat intubată, deşi am aflat ulterior chiar de la personalul medical, avea saturaţia de oxigen de aproximativ 95 la sută şi nu se impunea această procedură", a declarat vineri, pentru Agerpres, soţul acesteia, Pavel Sîrbu.

"Doi procurori au respins deshumarea, abia al treilea a fost de acord şi abia după trei ani. Sperăm să se facă lumină în acest caz, să se dovedească faptul că soţia mea a fost ucisă de un tratament aplicat pentru o boală pe care nu o avea", spune Pavel Sîrbu.

În pofida diagnosticului pus de medici în 2020, expertiza medico-legală efectuată ulterior nu a putut stabili dacă pacienta a avut sau nu COVID-19, astfel că experţii au considerat că se impune deshumarea în vederea prelevării de probe biologice.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad au declarat că deshumarea a avut loc pentru cercetări într-un dosar de ucidere din culpă şi fals material în înscrisuri oficiale, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel