O porţie de cartofi prăjiţi costă o avere
O porţie de cartofi prăjiţi costă o avere.
O porţie de cartofi prăjiţi la restaurantul Serendipity3, din New York, costă o avere. Mai exact, 200 de dolari. De ce? Pentru că sunt pregătiţi cu ingrediente precum trufe şi şampanie.
Reţeta deţine noul record, certificat de Cartea Recordurilor Guinness, pentru cel mai scump fel de mâncare de cartofi din lume. Nu este prima realizare a restaurantului, care se poate lăuda şi cu alte premii, inclusiv cele pentru cel mai scump milkshake şi cel mai scump sandviş de pe planetă.
Recordul a fost înregistrat pe data de 13 iulie, cu ocazia Zilei Naţionale a Cartofilor prăjiţi
Reţeta este un triumf al luxului: cartofii (Chipperbeck de cea mai bună calitate) sunt mai întâi albiţi în şampanie Dom Perignon şi şampanie Ardenne J. LeBlanc, daţi cu oţet francez, apoi gătiţi de trei ori în grăsime pură de gâscă din sud-vestul Franţei.
Nu se foloseşte ketchup banal, ci Pecorino Tartufello delle Crete Senesi, fulgi italieni de trufă neagră şi sare Guérande. Însoţesc preţioşii cartofi prăjiţi un sos Mornay făcut cu lapte de la vacă hrănită doar cu iarbă, unt de trufă neagră, dar şi brânză Gruyere elveţiană.
Totul este presărat cu pudră de aur comestibilă de 23 de karate şi servit pe un platou din cristal.
„Suntem atât de onoraţi că am fost recunoscuţi de Guinness World Records pentru crearea celor mai scumpi cartofi prăjiţi şi aşteptăm cu nerăbdare să creăm reţete şi mai piperate în viitor”, a comentat, potrivit Mediafax, directorul creativ al Serendipity3, bucătarul-şef Joe Calderone.
Restaurantul este, de asemenea, renumit pentru „Frrrozen Hot Chocolate”, un fel de ciocolată caldă cu gheaţă, considerată fel de mâncare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News